Lena Sellgren bannerbild

Lena Sellgren - Talare

Chefekonom Business Sweden

Lena Sellgren är chefekonom och analyschef på Business Sweden, Sveriges handels- och investeringsråd, med bakgrund från Nordea, Finansdepartementet och Konjunkturinstitutet. Hon har lång erfarenhet från omvärldsbevakning och ekonomisk analys.

Innan sin roll på Business Sweden var hon chefanalytiker på Nordea Markets. Hon har en gedigen erfarenhet av arbete inom offentlig sektor. Hon har varit chef för offentliga finanser vid Konjunkturinstitutet och arbetat drygt tio år vid Finansdepartementet, bland annat som biträdande chef för skatteekonomisk analys. Dessutom har hon varit expert i ett flertal offentliga utredningar samt under många år varit svensk delegat i arbetsgruppsmöten och bilaterala förhandlingar inom EU och OECD.  Hon har även varit styrelseledamot i Norges forskningsråd och expert i Sydsvenska handelskammarens ”Produktivitetskommission”. Hon är också krönikör i tyska affärstidningen ”Handelsblatt”.

Lena deltar regelbundet i den offentliga debatten och media, och diskuterar bl.a. den globala ekonomiska utvecklingen och vad den betyder för de svenska företagen. Vad handeln och investeringarna innebär, i såväl i makro som mikrotermer. Lena Sellgren kan kliva in i många områden, hon sitter i många forum och har en bred verktygslåda att ösa ur. Hon anpassar alltid sina anföranden, vilket innebär att hon kan gå in i områden som intresserar publiken och kunden specifikt. Hon har även arbetat mycket med riskscenarier och trendspaning. Lena är nationalekonom från Lunds universitet och Handelshögskolan i Stockholm (forskarutbildning). Hon har också en byggingenjörsexamen inom hus- och samhällsplanering.

Lena Sellgren får sin publik att lyfta blicken. Hon är duktig på att förklara komplicerade samband på ett förståeligt sätt och reder ut snåriga frågeställningar.

Boka en inspirerande föreläsning med Lena Sellgren hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Framtidsspaningar | Omvärldsanalys

Lena Sellgren profilbild

Lena Sellgren

Chefekonom Business Sweden

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: