Kristin Andersson bannerbild

Kristin Jansson - Talare

Föreläsare

Kristin Jansson växte upp som bilhandlardotter i Västergötland och arbetade som bilförsäljare i många år innan hon hamnade i kriminella kretsar och häktades för bedrägeri. I väntan på fängelsedom flydde hon rättvisan i Sverige för att senare fängslas i ökända Kality i Etiopien.

Hon benådades i februari 2018 och återvände då till Sverige. I samband med detta valde då Ingela att använda sitt mellannamn, Kristin, som tilltalsnamn. Idag har hon en examen som friskvårds- och kostkonsult med kbt-inriktning och vidareutbildar sig till socialpedagog med interkulturell profil. Den 15 december 2020, släpptes självbiografin ”Mina åtta år i Kality” skriven tillsammans med medförfattaren Lena Lindehag, Bokförlaget Forum.

Boken ”Mina åtta år i Kality” beskriver det hårda livet i fängelset, där Kristin genomlider saker som få ens kan föreställa sig. De mest basala behoven blir allt som räknas och hon är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men mitt i all misär och förnedring hittar hon också oväntad vänskap och värme bland de andra kvinnorna i Kality.

Kristin Jansson berättar om sitt liv och vad som egentligen hände. Med boken och sina föreläsningar vill hon få unga att förstå vikten av att söka hjälp och stöd när de behöver det, och inte skämmas över vad som hänt. Det går att vända om och börja från början.

Boka en inspirerande föreläsning med Kristin Jansson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Mina åtta år i Kality

Kristin Andersson profilbild

Kristin Jansson

Föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: