Katrin Marcal bannerbild

Katrine Marçal - Talare

Journalist, författare, moderator och föreläsare

Katrine Marçal är journalist på Dagens Nyheter och en av Sveriges mest erfarna internationella moderatorer. Hon är specialiserad på att leda konferenser på engelska särskilt för svenska uppdragsgivare. I sin roll som ekonomijournalist har hon intervjuat många av världens mest kända ekonomiska tänkare till exempel Nouriel Roubini, Nassim Taleb och Yanis Varoufakis. Hon var även en av bara en handfull europeiska journalister som fick möjligheten att intervjua Michelle Obama i New York 2018.

Katrine Marçals böcker är publicerade på mer än 20 språk. Som talare är hon inriktad på föreläsningar om kvinnor och innovation. Hon har hållit två uppmärksammade TEDx-anföranden och talat om kön och innovation för uppdragsgivare som Oxford University, Chalmers Tekniska Högskola, DNB Bank och Skagen Fonder.

 

Aktuellt föreläsning

Uppfinningarnas Moder: Hur goda idéer försvinner när vi glömmer bort kvinnor.

Varför fick vi inte hjul på resväskor förrän 1972? Varför ansågs elbilar vara “kvinnliga” när de kom till i slutet av 1800-talet. Och hur kom det sig att det var ett företag specialiserat på damunderkläder som tillverkade Neil Armstrongs måndräkt?

Katrine Marçal leder publiken genom fascinerande exempel på hur innovation har hållits tillbaka av våra idéer om kön. Hon argumenterar för att vår oförmåga att ta tillvara kvinnors erfarenhet är ett nästan lika stort hinder idag – framtiden kommer att formas av de företag som vågar tänka annorlunda om inkludering.

Publiken kommer få en ökad förståelse för hur brist på jämställdhet påverkar innovationen inom deras egna organisationer. Katrine levererar både konkreta exempel och en tydlig bild av hur viktigt detta perspektiv på innovation är för alla som verkligen vill klara av att tänka nytt inom sitt område.

Boka en inspirerande föreläsning med Katrine Marçal hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Uppfinningarnas Moder: Hur goda idéer försvinner när vi glömmer bort kvinnor

Katrine Marcal profilbild

Katrine Marçal

Journalist, författare, moderator och föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: