Katarina Blom bannerbild

Katarina Blom - Talare

Psykolog

I en tillvaro som präglas av konstant förändring blir det allt viktigare att känna till ett par saker om hur vår hjärna fungerar. Med hjälp av psykologin kan vi få tag på verktyg för att navigera förändring och för att skapa vanor som håller över tid – vanor som stöttar vårt välbefinnande. Lyckopsykologen Katarina Blom talar om hur vi kan skapa hållbart välbefinnande i tider av förändring.

Katarina brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande. På hennes föreläsningar får deltagare tips för att lättare skapa förändring i vardagen och även prova på konkreta övningar för ett ökat välmående. Fokus handlar om hur vi kan stärka både oss själva och varandra, och efter föreläsningen har alla deltagare med sig konkreta verktyg för att skapa en positiv förändring.

Katarinas TEDx om lycka har över 3 miljoner visningar på Youtube. Det är helt klart ett ämne som både engagerar och intresserar.

Katarina Blom släppte 2022 boken ”Tillsammans-effekten – Hur relationer stärker vår hälsa, lycka och motståndskraft” med den senaste forskningen om hur goda sociala relationer kan vara avgörande för att vi ska må bra och leva länge. En bok där Katarina visar med steg för steg hur vi kan skapa bättre relationer och ett starkare välmående.

Föreläsningar:

Tillsammanseffekten

Kost, träning och sömn har länge varit grunden för god hälsa. Men nu pekar mer och mer forskning på att goda sociala relationer kan vara avgörande både för att vi ska må bra och leva länge. Tillsammans med psykologen Katarina Blom får vi inblick i människans evolution och en djupare förståelse för vår sociala hjärna och hur relationer påverkar vår hälsa, lycka och motståndskraft. Vår hjärna är inte byggd för att bara vara lycklig och nöjd dagarna i ända. Men genom små steg i vardagen kan vi hjälpa den att stärka välbefinnandet – både vårt eget och andras. I denna föreläsning visar Katarina hur goda sociala vanor stärker oss långt mer än vi anar.

Lycka på fullt allvar – om att stärka sig själv och andra

Här avlivar Katarina myter om lycka och visar istället på vad vetenskapen har att lära oss om välbefinnande. Vad är det vi kan påverka – och vad är det vi inte kan påverka? Varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Och vilken faktor är egentligen viktigast för välbefinnandet? I denna föreläsning lär vi oss hur vi stärker oss själva och varandra.

Välbefinnande via värderingar och vetenskap

Visste du att 45% av allt vi gör varje dag sker på ren rutin? Vilka rutiner och vanor är det som har störst effekt på vårt välmående? Och hur kan organisationens stärkande värdeord bli en integrerad del av arbetet med att skapa ett hållbart arbetsliv? I denna föreläsning tas organisationens värderingar ner från väggen och in i vardagen – vilka principer är det som guidar en värdebaserad beteendeförändring, både idag och på lång sikt?

Den hållbara arbetsplatsen – i tider av förändring

Vilka är de vanliga fällor som en stressad organisation kan hamna i? Hur påverkas hjärnan och vårt agerande av stress respektive av trygghet? Och vad är det vi konkret behöver göra för att stärka varandra i syfte att gemensamt navigera tider av förändring? Följ med när Sveriges lyckopsykolog guidar genom stress och mot ökad hållbarhet på arbetsplatsen genom forskning och interaktiva övningar.

Boka en inspirerande föreläsning med Katarina Blom hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Lycka på fullt allvar - om att stärka sig själv och andra | Välbefinnande - via värderingar och vetenskap | Den hållbara arbetsplatsen – i tider av förändring

Katarina Blom ny profilbild

Katarina Blom

Psykolog

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: