Karin Hildebrand. Foto: Simon Rehnström

Karin Hildebrand - Talare

IVA-läkare

Karin Hildebrand är läkare och specialist i internmedicin, kardiologi, anestesi och intensivvård. Hon har en dubbel roll som IVA-läkare på Södersjukhuset i Stockholm, och som donationsansvarig läkare för Stockholm och Gotland.

Under 2020 medverkade Karin kontinuerligt i Aktuellt och Rapport och gav sin bild av hur det är på sjukhusen i allmänhet, och på en intensivvårdsavdelning i synnerhet under pandemin. Ett perspektiv som hon upplevde saknades i nyhetsmedier. 2021 fick Karin Hildebrand nyhetsmagasinet Fokus pris som Årets Svensk. En utmärkelse för sin förmåga att ge hela Sveriges befolkning en röst inifrån. Tydlig, närvarande, förtroendeingivande och rättfram har hon rapporterat och nyanserat bilden av läget.

I samtal med moderator diskuterar Karin gärna frågor som handlar om mänskligt beteende. Hur möter man människor i kris och sorg? Att lämna svåra besked och hantera svåra samtal. Att under tidspress ha förmåga till empati och aktivt lyssnande. Hur behåller man sin medmänsklighet och engagemang när död och sorg är en del av vardagen?

Att leda under kaosartade förhållanden och om förmågan att snabbt förstå ett sammanhang, att snabbt försöka skapa sig en bild av en situation och förstå vad som behöver göras, när och av vem. Arbetsfördelning, beslutsfattande och utförande.

Hur reagerar vi under hög belastning, över tid, och vad är det som gör att man klarar av pressen. Och vad är det som bidrar till att vi inte gör det?

Boka en inspirerande föreläsning med Karin Hildebrand hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker:

Karin Hildebrand profilbild

Karin Hildebrand

IVA-läkare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: