Johanna Leymann bannerbild

Johanna Leymann - Talare

Föreläsare, författare och folkbildare

Johanna Leymann är föreläsare, författare och har över 15 års erfarenhet som oberoende opinionsbildare inom hållbart mode. Johanna driver instagramkontot @johannaleymann.se och podcasten ”Slowfashionpodden”, och är dessutom en väldigt uppskattad föreläsare.

Hon har skrivit fyra böcker inom ämnet hållbarhet: ”Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga” (Ordfront 2022) och ”Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode” (Ordfront 2016), båda tillsammans med Jennie Dahlén, samt ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” (Norstedts 2019) och ”Klimatasken – stora förändringar i litet format” (Novellix 2020) tillsammans med Maria Soxbo och Emma Sundh. Hon utsågs 2019 till Sveriges Second Hand Profil och är en av grundarna till Klimatklubben.

Under 10 års tid, 2009–2019, drev Johanna smyckesmärket JohannaN med fokus på transparent och rättvis produktion, och stod bland annat bakom de uppmärksammade smyckena till FATTA – föreningen vars arbete gjort att vi idag har en samtyckeslagstiftning. Smyckena såldes i tusentals exemplar och gav över 700 000 kronor oavkortat till FATTA. 2014–2017 drev hon också egen klädbutik, Replik, i Vasastan, Stockholm. Butiken samlade och marknadsförde ett tiotal hållbara modemärken.

Idag arbetar Johanna Leymann heltid som författare, föreläsare, influencer och konsult. Hon gör löpande uppdrag för såväl organisationer och myndigheter som modebolag. Våren 2022 skrev hon Therése Lindgrens, en av Sveriges absolut största influencers, väldigt uppmärksammade hållbarhetskriterier för reklamsamarbeten med modeföretag. Johanna har en stor kompetens och bred erfarenhet inom fälten hållbarhet, textil och entreprenörskap.

Så för dig som letar en erfaren föreläsare som kan förklara dessa ämnen på ett enkelt och inspirerande sätt – det är Johanna Leymann du letar efter. Med sina många års erfarenhet av hållbart mode har hon den bredd och det djup som krävs för att kunna bryta ner ämnet på ett lättillgängligt, men aldrig förenklat, sätt.

Det här är några av alla de områden som Johanna Leymann föreläser om:

• Hållbart mode – vad är det och hur ska en vanlig konsument tänka?
• Klädkonsumtion och nyköpsnormer
• Secondhand
• Textila material
• Textilåtervinning och -avfall
• Textilindustrin – klimat- och miljöproblem samt bristen på social hållbarhet
• Framtidens modebransch och cirkulär omställning
• Modeinfluencers makt och ansvar
• Politiska förslag och lagstiftning inom hållbar textil

 

Att ge såväl faktabaserad kunskap som konkreta verktyg för förändring är grunden i allt Johanna gör. Och trots ett ofta tungt ämne, är målet att åhörarna alltid ska lämna med en varm känsla i kroppen samt en tydlig plan för hur de själva kan påverka. Hållbart mode är ett ämne Johanna Leymann verkligen brinner för – och det märks när hon föreläser.

Boka en inspirerande föreläsning med Johanna Leymann hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Hållbart mode – vad är det? | Hej framtiden! Om en modebransch i förändring | Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga | Influencers – konsumtionshets eller potentiell aktivism?

Johanna Leymann profilbild

Johanna Leymann

Föreläsare, författare och folkbildare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: