Johan Wendt bannerbild

Johan Wendt - Talare

Social entreprenör, författare

Johan Wendt är entreprenören bakom Mattecentrum. Han är utsedd till Skandinaviens främsta sociala entreprenör, Supertalang, Årets entreprenör och Superkommunikatör.

När Johan lämnade karriären som avloppsingenjör bakom sig för att starta sin första verksamhet så var det bara ris och ingen ros.

Den dummaste j#vla idé jag någonsin har hört!

Johan fick höra att av en tilltänkt finansiär att det var den dummaste idén personen någonsin hade hört. Men Johan gav inte upp, han startade den ideella läxhjälpen ”Mattecentrum” som idag är Europas största ideella läxhjälp och ger gratis hjälp i matte till ca 1 000 000 barn varje månad. På en icke-existerande budget byggde han en folkrörelse som skulle revolutionera sättet att lära sig.

Efter framgången med Mattecentrum har Johan startat ”Kodcentrum” (som lär barn programmering gratis) och startat ”Ung Autism” som ger gratis samspels- och kommunikationsträning till barn med en autismdiagnos. Utöver verksamheterna han skapat så har han även skrivit ett flertal böcker dels om socialt entreprenörskap men även barnböcker.

Johan har även suttit med i ett flertal styrelser, bland andra för Röda Korset och Utbildningsradion.

Idag fokuserar Johan helt på IRRIOT, ett företag han grundat. IRRIOT automatiserar bevattning för odlare med hjälp av molnteknologi, LoRa och smarta sensorer. Odlarna kan på så sätt minska vattenförbrukningen med 50% och öka skörden med 30%.

Som entreprenör är Johan hyllad och som talare är han älskad. Boka Johan för höra hans känslosamma och innovativa resa där han berättar hur idén kom till men även hur han fick kämpa för att tro på sig själv.

Utöver sin engagerande berättelse om sitt entreprenörskap så har Johan en populär föreläsning som heter ”Lär dig tänka som en kodare”.

Sagt om Johan:

”Johan Wendt, entreprenören bakom världsledande Skandinaviska organisationen Mattecentrum” – The Guardian

”En otroligt inspirerande entreprenör!” – Jerry Greenfield, grundare Ben&Jerrys

”Johan delar med sig av sin personliga story för att inspirera oss alla att dagligen vilja påverka och förändra. Han representerar allt det som jag strävar efter att vara, både hemma och i mitt arbete.”
– Christina Stenbeck

Boka en inspirerande föreläsning med Johan Wendt hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Den dummaste j#vla idé jag någonsin har hört!

Johan Wendt profilbild

Johan Wendt

Social entreprenör, författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: