Jesper Rönndahl bannerbild

Jesper Rönndahl - Talare

Standupkomiker & programledare

Jesper Rönndahl känner ni igen från program som Institutet i P3, TV3′s Extra Extra och På Spåret i SVT som han vann tillsammans med Elisabet Höglund både 2015 OCH 2016! 2015 såg ni honom i sin slutsålda komiska föreställning ”Bildbevis” och under 2017 hade han premiär för sin nya föreställning vid namn ”Senaste nytt”.

Under 2018 medverkade Jesper som tävlande i ”På Spåret” för fjärde året samt var programledare för satirprogrammet ”Svenska nyheter” i SVT, vinnare av Kristallen 2019 för Nyhets- och aktualitetsprogram.

Jesper är nu aktuell med succéserien Dips som går att se på SVT Play.  Missa inte heller Jespers egenskriva bok – ”Framtiden: en illustrerad guide” (den enda guide till framtiden du behöver).

Jesper Rönndahl förmedlar fakta och kunskap på ett charmigt och humoristiskt sätt, och har verkligen förmågan att ”gå igenom rutan”.

 

Aktuella föreläsningar:

Klimatlära 2.0

Är du nervös för att all is kommer att smälta och att din källare ska fyllas av vatten?

Eller är du nojig för att din trädgård ska förvandlas till en öken? Vet du inte hur du ska förbereda dig för alla de där stormarna? Och hur ska det gå för Danmark

Men framför allt: går det att göra nåt för att undvika alltihop?

Vetenskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem och löser dem med med sin unika blandning av humor, allvar och sina egna (och vissa ryssars!) kreativa uppfinningar.

Föreläsningslängd: 30 eller 45 minuter.

Problemlösning – the science way!

Ifall du stöter på ett problem, vänd dig till det som inte gör något annat än löser problem: vetenskapen! Jesper Rönndahl har sedan barnsben intresserat sig för all möjlig vetenskap och är full av historier om hur vetenskapsmän och -kvinnor löst problem på de mest vitt skilda sätt.

Med underhållande och handfasta exempel från nu och då inspireras publiken att klura ut lösningarna på sina egna bryderier på helt nya vis, t.ex:
• Om du kört fast – prova Flemingknepet!
• Om du inte tycker att någon lyssnar – lös det med Linnés PR-trick!
• Om du behöver tänka utanför lådan – gör som Hedy Lamarr!
• Om du har svårt att koncentrera dig – testa Einsteins strumpmetod!

Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet, gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda. Den flerfaldigt prisbelönte vetenskapskomikern Jesper Rönndahl vet utifrån ett decennium på Sveriges Radio hur man förklarar vetenskapens innersta mysterier så att alla hänger med – och skrattar på vägen.

Foto: Marie Agerhäll och Paul Lindqvist

 

Boka en inspirerande föreläsning med Jesper Rönndahl hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Senaste nytt! | KLIMATPANIK | Problemlösning - the science way!

Jesper Rönndahl profilbild

Jesper Rönndahl

Standupkomiker & programledare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: