Jenny Lindahl bannerbild

Jenny Lindroth - Talare

Verksamhetschef för Situation Sthlms sociala verksamhet

Jenny Lindroth är verksamhetschef för Situation Sthlms sociala verksamhet. Det innebär att hon ansvarar för Situation Sthlm:s sociala verksamhet, som organiserar projekt och andra initiativ utöver tidningsförsäljningen. Situation Sthlm är en gatutidning som säljs av hemlösa och utsatta människor i Stockholm och runt om i Mellansverige. Det är är en högkvalitativ tidning med en mycket annorlunda säljkår. Tidningens publicistiska målsättning är att göra en angelägen tidning vars innehåll attraherar läsarna. Säljarna av tidningen skriver själva i tidningen. Jämte tidningen driver Situation Sthlm en social verksamhet.

Jenny har en fil.kand. i psykologi från Stockholms Universitet och är invald i Myndigheten för vård- och omsorgsanalys patient- och brukarråd (2020). Hon har även tidigare arbetat inom psykiatrin med människor drabbade av psykisk ohälsa med ett samtida missbruk och har undervisat i Psykologi för gymnasie- och komvuxelever. Hon har en fil.kand. i psykologi från Stockholms Universitet.

I Jennys föreläsningar problematiseras och belyses skillnaden mellan välgörenhet och egenmakt och hur viktigt det är att sätta sig in i denna distinktion i arbete med människor i utanförskap. Jenny redogör för och problematiserar på ett intressant sätt altruismens inneboende problematik och med roliga exempel tas åhörarna med genom en historisk resa i hemlöshetens Sverige fram till hur det ser ut idag.

På ett inspirerande sätt berättar även Jenny om Situation Sthlms arbete och människorna hon möter. Om socialt entreprenörskap och balansgången mellan att driva en verksamhet där högra krav ställs på att kommersiella och ideella initiativ ska korrelera. Något som Situation Sthlm är ett lysande exempel på.

Jenny Lindroth medverkade i en rad svenska långfilmer under 1990-talet och i ”Stella” på Stockholms Stadsteater. Hon spelade bland annat Eva i Nattbuss 807 och Em i Drömprinsen – Filmen om Em och hon hade en roll i filmen Välkommen till festen 1997.

Boka en inspirerande föreläsning med Jenny Lindroth hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Vägen tillbaka – från utanförskap till konstruktiv sysselsättning | Empowerment – vikten av arbete och sammanhang | Att få människor att växa | Hemlöshet – då och nu | Situation Sthlm – 20 år på Stockholms gator | Socialt företagande | Problemen med välgörenhet

Jenny Lindahl profilbild

Jenny Lindroth

Verksamhetschef för Situation Sthlms sociala verksamhet

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: