Ida Hult bannerbild

Ida Hult - Talare

Futurist, författare och föreläsare

Ida Hult har läst journalistik vid Missouri School of Journalism och är utbildad etnolog vid Lunds universitet.

2006 grundade hon Sveriges första etnologiska konsultbyrå Trendethnography och efter det har uppdragen varit många. Ida Hult har bland annat arbetat för Inter Ikea Systems som äger konceptet IKEA och utvecklar varumärket, affärsperspektivet och det strategiska landskapet. Som ansvarig för så kallade foresight attention-makers på IKEA handlar det om att utmana, stresstesta och överraska det långsiktiga affärsperspektivet och den globala strategin. Hon har haft rollen som executive advisor och styrelseledamot för bolag som IKEA, SEB, Ericsson, E.On, Carlsberg, Arla Foods, HSB och Svenska institutet.

Ida Hult föreläser ofta om framtiden, ur olika perspektiv. Hon tar avstamp i visionära trendspaningar, innovation, konsumentbeteenden och digitalisering. I sina föreläsningar delar hon med sig av praktiska och kreativa sätta att se bortom det korta perspektivet, och hjälper oss att fånga framtidens affärsmässiga möjligheter. Hur har vi, våra vanor och vårt samhälle, förändrats på 5-10 år? Ida Hult översätter livstil och beteenden till affärsstrategier och nya intressanta historier.

Med sin journalistiska bakgrund har hon en stor talang för berättandet, och hon har en smittande energi på scenen.

Hösten 2021 släpps Ida Hults bok Ärvda svar – på kollisionskurs med framtiden.

I boken svarar Ida på frågan hur kommer det sig att människor som inte måste, och inte egentligen vill, ändå väljer att tänka lika? Ärvda svar kväver våra organisationer och förpestar våra privatliv. Med skarp etnologisk blick berättar Ida Hult om hur och varför vi blivit ett folk som går på auto-pilot. Ska vi lyckas möta framtiden måste vi tänka om – och ska vi lyckas tänka om måste vi besegra våra ärvda svar.

Boka en inspirerande föreläsning med Ida Hult hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Unsame it. Olikifiera! | Den tionde kvinnan. Lärdomar från frontlinjen. | Konsumentvärldar

Ida Hult profilbild

Ida Hult

Futurist, författare och föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: