Henrik Schyffert bannerbild

Henrik Schyffert - Talare

Komiker, föreläsare & programledare

Henrik Schyfferts karriär är som en nöjes-pytt i panna; tv-chef, rockmusiker, manusförfattare, filmproducent, radioproducent, skådespelare, regissör och komiker. Han vann pris som Årets manliga komiker 2016 och har genom åren skapat några av Sveriges största humorsuccéer som setts på en scen exempelvis ”I manegen med Glenn Killing”, ”The 90’s-ett försvarstal”, ”Big Comedy”, ”Ljust & Fräscht”, ”Standup med Gustafsson och Schyffert – Roligt för delar av familjen”, ”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?” och ”Var inte rädda”.

Henrik Schyffert var en av grundpelarna i både ”Hassan”- och ”Killinggänget” – två hyllade humorgäng med kultstämpel som lagt grund till dagens humorsverige med t.ex. ”Nilecity 105,6”, ”Fyra nyanser av brunt”, ”Drömmen om Herrön” och åtskilliga busringningar. Han har även hyllats för mängder av tv-serier såsom ”Allt faller”, ”Alla är fotografer” och ”Landet brunsås”.

Henrik Schyffert är också regissören bakom filmen ”Spring, Uje spring” som fick Greta-priset för årets bästa film av Svenska Filmkritikerförbundet. Filmen handlar om popartisten Uje Brandelius och hans vardagsliv med Parkinsons sjukdom.

Henrik har under många år hållit i hundratals konferenser och events. Allt från Investors styrelsemöten och regeringssammankomster till plåtslagarfirmor i Flen och skoldiscon (klass 7b i Kristofferskolan – mycket lyckad kväll!). Han kan både hålla i diskussioner och ställa seriösa frågor till ekonomiansvariga i SEB:s styrelse men även göra 20 minuter jätterolig standup efter kaffet och innan bandet går på.

Foto: Kitty Lingmerth

Boka en inspirerande föreläsning med Henrik Schyffert hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Släpp sargen!

Henrik Schyffert profilbild

Henrik Schyffert

Komiker, föreläsare & programledare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: