Gustaf Josefsson Tadaa Banner Picture

Gustaf Josefsson Tadaa - Talare

Föreläsare | Organisationsutvecklare | Festivalarrangör

Gustaf Josefsson Tadaa utvecklar och stödjer ledare att bygga självständiga organisationer. Han har över 20 års erfarenhet från att starta upp och driva företag, och är en av Sveriges mest anlitade föreläsare.

Gustaf talar om den snabba teknologiska utvecklingen, den digitaliserade världen och hur den påverkar oss. Han angriper utmaningar och föreslår lösningar utifrån en filosofisk vinkel och med praktiska exempel. Han har gjort över 300 key-notes på olika företag under 10 års tid, och var nominerad till ”Årets Genombrott” 2017.

Gustaf Josefsson Tadaas akademiska bakgrund är inom kognitionsvetneskap, retorik, kemi, juridik, biomedicin och ekonomi. Han är en av grundarna till the Borderland som är Europas största ”självorganiserande” festival, med 3200 medlemmar. Han startade Makerspark, Stockholms första 3D printshop och sitter nu i styrelsen för statliga Kulturbryggan.

”When we dream alone it is only a dream, but when many dream together it is the beginning of a new reality.” -Friedensreich Hundertwasser

Han har en lång erfarenhet från att leda processer och workshops, för mindre och större grupper. Med sin erfarenhet och verktygslåda för ett bättre ledarskap, hjälper Gustaf Josefsson Tadaa grupper att kommunicera och öppna upp för nya tankar och idéer.

Alla föreläsningar är skräddarsydda efter publiken och dess behov, men han använder gärna storytelling för att få oss att förstå och reflektera över omvärlden.

 

Exempel på keynotes:

AI, vad det svider

Från det ögonblick vi vaknar, tills vi går och lägger oss, interagerar vi med Artificiell Intelligens på något sätt. Från vilken musiken vi lyssnar på eller vilka relationer vi vårdar, till vilken mat eller färdväg vi väljer, kontrolleras eller påverkas av AI. När kommer AI:n att ta över helt? Och hur känns det för oss som människor att bli ”ersatta”?

Häng med på en föreläsning om, av och med Artificiell Intelligens. En sista chans för dig att se en livs levande föreläsare på scen, innan även denne ersatts av en maskin!

 

Hållbart arbetsliv – Hur gör vi för att arbeta tillsammans och må bra?

När varje medarbetare möts av mer information, fler val och större komplexitet på arbetsplatsen varje dag så ställs nya krav på individen. Hur skapar vi en arbetsmiljö som gör att var och en kan och vill ta det ansvar som krävs för att leva i en föränderlig värld?

Detta är en föreläsning som rör sig i gränslandet mellan personlig utveckling och organisationsutveckling, om psykologisk säkerhet, stress, gränslöshet och nya möjligheter för både arbetsgivare och anställda.

 

Den digitala organisationen – Vad är konstant i en organisation i ständig förändring?

Digitaliseringen är en välsignelse och en förbannelse. Samma verktyg som skapar nya möjligheter att samarbeta och kommunicera är också de som bidrar till informationsöverflöd och förvirring kring roller och ansvar. Hur känns det när både arbetsplats och familjeliv digitaliseras? Hur kan företag och organisationer ta hjälp av det digitala arbetssätten för att öka innovationstakt och effektivisera processer?

Denna föreläsningen är en verktygslåda: en samling tips och tricks för nästa generations organisationer.

 

Community Building – Hur gör vi för att få människor att vilja skapa tillsammans?

En av de största trenderna i de senaste 20 åren är hur digitalisering har möjliggjort för fler människor att vara med och skapa. När fler får vara med och hitta på, så blir mer påhittat – från sociala medier till Burning Man, en explosion av startups eller global skolstrejk. Men hur går det till för att bygga dessa rörelser? Och vem är det som bestämmer egentligen? Och vad händer efter att första vågen av energi är över? Vilka överlever?

Detta är en föreläsning om “community building”, om hur vi bygger självorganiserande rörelser, som tar tillvara på individens motivationskraft och viljestyrka. Med 20 års erfarenhet av deltagarkultur, från rollspel och Burning Man, till open source och makerspaces har Gustaf ett unikt perspektiv kring vad det innebär att “leda” i en organisation där alla är “ledare”.

 

Boka en inspirerande föreläsning med Gustaf Josefsson Tadaa hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Hållbart arbetsliv | Den digitala organisationen | Community Building | AI, vad det svider

Gustaf Josefsson Tadaa Profile picture

Gustaf Josefsson Tadaa

Föreläsare | Organisationsutvecklare | Festivalarrangör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: