Foto: Oskar Kihlborg, Team SEB

Gurra Krantz - Talare

Båtbyggare, segelmakare och författare

Högpresterande team –  hur man tänker för att vinna.

Gurra Krantz är en av Sveriges mest erfarna och välmeriterade seglare med mer än 20 års erfarenhet av professionell kappsegling med internationella besättningar. Ledarskap och team är två huvudteman för hans föreläsningar. Hur sätter man samman grupper som ska prestera på topp? Hur får man en grupp att dra åt samma håll trots olika kunskaper och personligheter? Vad krävs av alla för att lyckas?

Gurra har en unik erfarenhet av ledarskap under extrema förhållanden. Han är en storyteller och väver ihop sina erfarenheter, historier och sin kunskap på ett oerhört inspirerande sätt. Han är båtbyggare, segelmakare och författare och driver sedan 2020 Gåshaga Marina på Lidingö. Med en gedigen erfarenhet av ledarskap och gruppdynamik räknas Gurra som en av Sveriges mest framgångsrika och erfarna seglare.

Han har bland annat gjort fyra kappseglingar med Whitbread Round The World Race/ Volvo Ocean Race samt två America’s Cup-projekt. Han har ledsagat kändisar i programserien ”Över Atlanten” två säsonger och visar där prov på sin stora kunskap och sitt tålamod.

I Volvo Ocean Race 2001 var han skeppare på Team SEB. En kappsegling jorden runt är en extrem situation, där många av deltagarna är stora individualister med olika nationalitet och kulturella skillnader. Detta ska dessutom genomföras på en minimal yta och under enkla förhållanden. 

Frågor som motivation, kamratskap, målbilder, förberedelser, noggrannhet, ledarskap och gruppdynamik är ämnen som Gurra berör. För oavsett vilket resultat som ska uppnås så är det oerhört viktigt klart definierade och tydliga mål. 

Om sina resor över haven berättar han i böckerna ”Whitbread 1993/94 : man behöver inte vara galen – men det hjälper!”. ”Den Blå Båten : Segling Och Affärer : Whitbread 1997/98” och ”Fighting spirit : den dramatiska berättelsen om Team SEB:s utmaning i Volvo Ocean Race 2001/02” släpptes år 2000 respektive 2002.

Boka en inspirerande föreläsning med Gurra Krantz hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Högpresterande team -  hur man tänker för att vinna.

Gurra Krantz profilbild

Gurra Krantz

Båtbyggare, segelmakare och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: