Foto: Oskar Kihlborg, Team SEB

Gurra Krantz - Talare

Båtbyggare, segelmakare och författare

Högpresterande team –  hur man tänker för att vinna.

Ledarskap och team är två huvudteman för Gurra Krantz föreläsningar. Hur sätter man samman grupper som ska prestera på topp? Hur får man en grupp att dra åt samma håll trots olika kunskaper och personligheter? Vad krävs av alla för att lyckas? Gurra har en unik erfarenhet av ledarskap under extrema förhållanden. Han är en storyteller och väver ihop sina erfarenheter, historier och sin kunskap på ett oerhört inspirerande sätt. 

Gurra Krantz är en av Sveriges mest framgångsrika och erfarna seglare. Han är båtbyggare, segelmakare och författare. Driver sedan 2020 Gåshaga Marina och är en av Sveriges mest erfarna och välmeriterade seglare med mer än 20 års erfarenhet av professionell kappsegling med internationella besättningar. Han har gedigen erfarenhet av ledarskap och gruppdynamik med bland annat fyra jorden runt kappseglingar med Whitbread Round The World Race/ Volvo Ocean Race samt två America´s Cup projekt bakom sig.

I Volvo Ocean Race 2001 var han skeppare på Team SEB. En kappsegling jorden runt är en extrem situation där många av deltagarna är stora individualister med olika nationalitet och kulturella skillnader. På minimal yta och under enkla förhållanden ska man leva och prestera. 

Frågor som motivation, kamratskap, målbilder, förberedelser, noggrannhet, ledarskap och gruppdynamik är det som Gurra berör. Oavsett vilket resultat som ska uppnås så är det oerhört viktigt klart definierade och tydliga mål. 

Om sina resor över haven berättar han i böckerna ”Whitbread 1993/94 : man behöver inte vara galen – men det hjälper!”. ”Den Blå Båten : Segling Och Affärer : Whitbread 1997/98” och ”Fighting spirit : den dramatiska berättelsen om Team SEB:s utmaning i Volvo Ocean Race 2001/02” släpptes år 2000 respektive 2002.

Populära rubriker: Högpresterande team -  hur man tänker för att vinna.

Gurra Krantz profilbild

Gurra Krantz

Båtbyggare, segelmakare och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: