Fredrik Öst bannerbild

Fredrik Öst - Talare

Founder & Brand Director

Fredrik Öst har sedan 2011 föreläst världen över på universitet, företag och konferenser som Stanford University, Google HQ, SXSW i Texas, Indaba i Sydafrika, Semipermanent i Sydney, OFFF i Barcelona mfl. Han föreläser om kreativitet, branding och vikten av sårbarhet och empati. Han ger gärna en känga åt macho-normen och förespråkar kärlek.

Fredrik Öst grundade för 15 år sen Snask som idag är en internationellt välkänd varumärkesbyrå. Han föddes i Sydkorea med ett hjärta som var bakvänt och gomspalt. Han bodde på ett barnhem då hans föräldrar inte kunde ta hand om honom och när han var 2 år adopterades han till Sverige där han växte upp i industristaden Borlänge. Han fostrades snabbt in i en machokultur, såg sårbarhet som en svaghet och byggde en rustning för att undvika att behöva känna jobbiga känslor. De senaste fem åren har han långsamt rivit rustningen och kunnat öppna upp sitt känsloregister och ser idag sårbarhet som något av det starkaste man har som människa.

Fredrik studerade Branding & Design i norra England och startade direkt från studierna varumärkesbyrån Snask vars största uttalade fiende är konservatism. Snask ser förändring som den enda vägen framåt och arbetar efter 15 år med kunder som Bang & Olufsen, Klarna, Spotify, Socialdemokraterna, Open Bank India, Fortnox mfl. Fredrik brinner för frågor som rör sårbarhet, empati och kärlek såväl som allt inom varumärken.

Fredrik Öst skrev 2011 boken ”Make Enemies & Gain Fans” tillsammans med sin kompanjon Magnus Berg. Framförallt uppmanar den varumärken och individer att stå upp för sina värderingar och våga prata om dom. Gör man det så får man fiender men också sanna fans. Fiender man ändå inte vill ha som fans och fans som verkligen delar ens värderingar, ärligt engagemang helt enkelt. Något varumärken idag betalar dyra pengar för att få.

Boka en inspirerande föreläsning med Fredrik Öst hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Make Enemies & Gain Fans | Bryt machonormen

Fredrik Öst profilbild

Fredrik Öst

Founder & Brand Director

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: