Fredrik Lindström bannerbild

Fredrik Lindström - Talare

Programledare, komiker, författare & föreläsare

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, TV-program och sommarprat. Fredriks utläggningar om språket, vårt land, vart resorna går i ”På Spåret” och om allt annat mellan himmel och jord är alltid lika träffande, alltid lika engagerande och alltid med en stor nypa humor.

Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i ”Hassan”. Han har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap – regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som ”Värsta språket”, ”Världens modernaste land”, ”Tänk om”, ”Svenska dialektmysterier”. Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare ”På Spåret”.

Han är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: ”Ljust & Fräscht'” och ”ÄGD – vad kostar ett rikare liv?”. I soloföreställningen ”Svenskar är också människor”, ringar Fredrik Lindström in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

Just nu är Fredrik Lidström aktuell med sin nya hyllade soloföreställning ”Mänskligheten – Föreställningen om oss själva” som är på turné i Sverige.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren så som årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Foto: Morgan Norman

Boka en inspirerande föreläsning med Fredrik Lindström hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: "Svensk och osvensk mentalitet" - Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar - som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse | "Världens dåligaste språk" - Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga | "Svenska dialekter" - Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder

Fredrik Lindström profilbild

Fredrik Lindström

Programledare, komiker, författare & föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: