Fredrik Hassel - Talare

Senior Advisor

Vad är det egentligen som händer i vår turbulenta värld? Hur hänger olika krig och konflikter ihop och vad är det som driver utvecklingen? Dessa frågor försöker Fredrik Hassel besvara eller problematisera utifrån ett geopolitiskt perspektiv. Han beskriver komplexa samband inom storpolitiken på ett pedagogiskt sätt och med glimten i ögat.

Fredrik Hassel har verkat inom det försvars- och säkerhetspolitiska området, i olika ledande befattningar, i snart 30 år. Han följde utvecklingen av den svenska försvarspolitiken under 00-talet först som politiskt sakkunnig på Försvarsdepartemenet och därefter som expert i Försvarsberedningen. Han deltog i den svenska hanteringen av attackerna 11 september i sin roll på Försvarsdepartementet, Tsunamin som stabschef på Krisberedskapsmyndigheten och kärnkraftsolyckan i Fukushima som ställföreträdande generaldirektör på Strålsäkerhetsmyndigheten. Under sina år på Strålsäkerhetsmyndigheten har han arbetat med kärnsäkerhet och nedrustningsfrågor i både Ryssland och Ukraina.

Fredrik är utbildad officer och arbetade fram till 1997 i Försvarsmakten. Idag arbetar han som Senior rådgivare på försvarsföretaget Saab där han bl.a. stödjer koncernledningen med analyser. Fredrik Hassel är även aktiv på sociala medier. Genom sina inlägg bidrar han till att öka förståelsen kring geopolitik, försvars- och säkerhetspolitik samt samhällets krisberedskap.

I samband med att kriget i Ukraina bröt ut skapades ett stort intresse i samhället för att förstå vad som händer och hur det påverkar oss. Fredrik Hassel föreläser om dessa frågor utifrån sin långa erfarenhet, för många typer av grupper.

Boka en inspirerande föreläsning med Fredrik Hassel hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Vad är det som händer i världen? Geopolitiska utmaningar i en ny tid | Sverige, Finland, EU och Nato, hur kan man förstå alla dessa förändringar?

Fredrik Hassel profilbild

Fredrik Hassel

Senior Advisor

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: