Erik Mattsson bannerbild

Erik Mattsson - Talare

Föreläsare, Författare, Talartränare

Erik Mattsson föreläser med humorn som arbetsredskap. Han visar hellre än att bara påstå och arbetar alltid i dialog med publiken och hans många exempel skapar insikter vid sidan av skratten.

Erik Mattsson utbildar sedan många år doktorander på Chalmers i populärvetenskaplig presentation. Han utbildar också blivande advokater i retorik hos Advokatsamfundet. Hans huvudämnen är presentationsteknik, bemötande och mötesledning.

VANORNAS MAKT
Erik pratar ofta om våra kommunikativa vanors makt. Vi beter oss för det mesta som vi brukar, även om det inte alltid är det bästa sättet. Ibland säger vi att saker och ting sitter i väggarna, men det mesta sitter i vårt beteende – och det går ju att förändra.

ATT SPELA ROLLEN
Det i särklass vanligaste rådet när vi ger varandra feedback är ”var dig själv!”. Men om vi vill hjälpa varandra att bli bättre på att bemöta är det vettigare att faktiskt tala om att ”spela rollen”.

MOTTAGAREN HAR MAKTEN
All god kommunikation har mottagaren i fokus. Att förstå och respektera den man vill kommunicera med är a och o.

ETT TRÄNANDE KLIMAT
Det handlar inte om talang. Vill man bli bättre måste man träna. För att lyckas behöver vi hjälpa varandra att bli så bra som möjligt i våra olika roller. Det måste finnas platser där man kan träna – men också platser där man kan få kliva ur rollen och pusta ut lite.

Erik Mattsson är statsvetare med ett förflutet som ordförande i Röda Korsets ungdomsförbund. I utbildningsbagaget finns förutom retorik också fysik, matematik och ekonomisk historia. Han har också undervisat i retorik vid Uppsala Universitet och varit verksam som skådespelare.

Erik arbetar också som moderator och mötesledare. Under åren har han lett en mängd möten från regeringsuppdrag, med ministrar i publiken, till workshops för ledningsgrupper och konferenser om kreativitet.

Erik Mattsson har skrivit Möteskokboken, Talarkokboken och varit redaktör för Skrivarkokboken.

Boka en inspirerande föreläsning med Erik Mattsson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Det goda samtalet – om bemötande och närvaro | Kroppsspråket ljuger | Kommunikation – lättare sagt än gjort | Chefen som kommunikatör | Ämbetsmannen som kommunikatör | Praktisk presentationsteknik | Storytelling – allt annat än sagor | Mötesledning i praktiken

Erik Mattsson profilbild

Erik Mattsson

Föreläsare, Författare, Talartränare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: