Erik Huss bannerbild

Erik Huss - Talare

CEO, glaciolog, geograf, affärsutvecklare

Att leva inom planetens gränser

Vår planet mår allt sämre på grund av människans aktiviteter. Samtidigt har vi aldrig tidigare haft sådan makt att ställa om våra liv till att leva i harmoni med naturen och klimatet. Följ med på en resa genom människans historia sedan 800 000 år tillbaka till idag, vi blickar framåt mot år 2100 – and beyond. Genom insikter kring hur vi påverkar de planetära systemen på jorden, en utmaning till publiken och en samling inspirerande exempel på att vi faktiskt kan klara detta – om vi anstränger oss lite – får deltagarna en bättre bild av läget för planeten jorden.

En föreläsning med Erik Huss är tänkt att framförallt att inspirera till engagemang och förändring, men också att göra forskningen kring planetens olika system och inte minst klimatförändringarna begriplig för alla, oavsett tidigare kunskaper eller erfarenheter.

Sagan börjar med ett slag i magen – men du går därifrån med ett hoppfullt leende på läpparna.

Erik Huss är en forskarutbildad geograf och vetenskapsjournalist med inriktning mot glaciologi och klimatutveckling. Sedan början av 1990-talet har han varit många vår- och vintersäsonger i Lapplands fjällvärld, borrat iskärnor i det oändliga Antarktis och bott i en arabisk by i kanten av Sahara för att studera sanddyner från Romartiden.

Erik Huss har bland annat jobbat med Nobelprisen som presschef för Kungliga Vetenskapsakademien, varit vetenskapsredaktör inom ett globalt nätverk med 12000 forskare inom Earth System Science, och är utbildad i militärt ledarskap. Sedan tio år arbetar han i näringslivet som kommunikations- och PR-chef. Han har en enorm passion till skidåkning och klättring, och tar sig helst upp i bergen för egen maskin.

De senaste fem åren har Erik Huss ägnat åt att driva sitt bolag, Husstainability, vars idé är att hjälpa verksamheter med en hållbar affärsutveckling – på planetens villkor.

Boka en inspirerande föreläsning med Erik Huss hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Creating a future on planet A | Att leva inom planetens gränser

Erik Huss profilbild

Erik Huss

CEO, glaciolog, geograf, affärsutvecklare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: