Elinor Falkman bannerbild

Elinor Falkman - Talare

Retorikexpert

Retorik är ett oerhört spännande ämne som rör alla delar av samhället. Elinor Falkman har regelbundet förmånen att få jobba med Tv4s Nyhetsmorgon där hon bland annat bevakat, analyserat och kommenterat det amerikanska valet 2020, flera svenska val och dessutom kungens jultal. Närmast kommer hon att bevaka det svenska valet 2022. I SVT har hon kommenterat Nobelfestens tal och vetenskapskommunikation. I Expressen-TV blandade hon analyser av politik, USA-valet 2016 och Oscarsgalan. Elinors mål är alltid att få tittarna att förstå vad som ligger bakom kommunikationen – att retorik inte är en talang utan en metod.

Det roligaste och kanske viktigaste Elinor Falkman har spenderat tid med är att vara domare i nio säsonger av URs Kristallennominerade radio- och tv-program ”Retorikmatchen”, där 6:e klassare tävlar i att argumentera, berätta och hålla tal. Elinor tycker det är magiskt att se en ny generation, som inte är rädd för sin egen röst och sina egna åsikter, växa fram.

Basen i Elinors yrkesliv utgörs dock av kurser och föreläsningar för näringslivet. Här strävar Elinor Falkman alltid efter att förmå deltagare och lyssnare att bli de bästa retoriska versionerna av sig själva. Hon jobbar mot att en gång för alla slå hål på myten om att det finns något som heter ”talets gåva”. Det handlar om metod, verktyg och övning och Elinor älskar att dela med sig av retorikens tekniker.

Boka en inspirerande föreläsning med Elinor Falkman hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Så får du folk att göra som du vill. Så får du folk att lyssna.

Elinor Falkman profilbild

Elinor Falkman

Retorikexpert

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: