Elin Ekblom Bak bannerbild

Elin Ekblom Bak - Talare

Docent i idrottsvetenskap

Elin Ekblom Bak är docent, med dr i medicinsk vetenskap och postdoktor i idrottsvetenskap. Hon arbetar på enheten för fysisk aktivitet och hälsa på Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap på Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm.

Elins fokusområde är folkhälsa med inriktning på fysisk aktivitet och fysiologi. Hon fokuserar i sitt arbete på betydelsen av stillasittande, fysisk aktivitet och kondition för folkhälsan i flera olika sammanhang. Hon har bland annat utvecklat ett konditionstest på cykel, Ekblom-Baks cykeltest, för att beräkna maximal syreupptagningsförmåga (kondition) och driver också Friskvårdsmottagningen på GIH, dit personer som behöver stöd för att bli mer fysiskt aktiva kan vända sig.

Elin Ekblom Bak är dessutom själv gammal fotbollsspelare med många matcher i Allsvenskan på sitt CV.

Hennes föreläsningar handlar ofta om vardagsmotion, välmående och ”hållbar” rörelse. Hon menar att vardagsmotionen är minst lika viktig som den medvetna träningen och visar på hur stora effekter vardagsmotion kan få. Även om träning med hög intensitet är bättre för konditionen menar hon att man måste vara realistisk, regelbunden vardagsmotion skulle ge stora effekter för många av oss.

2020 var Elin Ekblom Bak en av de tränare som syntes i SVT:s produktion ”Bästa träningen”, ett program där fyra otränade par tog sig an utmaningen att följa varsin coach i två månader och börja röra på sig. Hon hörs ofta i både radio och tv som expert och forskare.

Boka en inspirerande föreläsning med Elin Ekblom Bak hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: All rörelse är bra rörelse

Elin Ekblom Bak profilbild

Elin Ekblom Bak

Docent i idrottsvetenskap

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: