Donnie SC Lygonis bannerbild

Donnie SC Lygonis - Talare

Innovationsstrateg och Entreptrenör

Donnie SC Lygonis har arbetat med idéer och innovation i egna och andras bolag sedan slutet på 90-talet. Till vardags finns han på KTH Innovation i Stockholm där han sedan 2009 har varit delaktig i att skapa och bygga upp vad som idag anses som en av världens bästa innovationskontor.

Där möter Donnie studenter och forskare som vill förverkliga sina idéer, vilket gör att han varje dag möter morgondagens teknik och hela tiden ligger i teknikens yttersta framkant, inom allt från robotik och AI till livsmedel och digital hälsa.

Förutom att hjälpa andra har Donnie också startat en hel del egna bolag genom åren. Till de senare kan räknas Foodtechbolaget Lohilo, blockchainbolaget Validicity och e-hälsobolaget Great Clarity.

2016 startade Donnie stiftelsen Entreprenörer Utan Gränser för att hjälpa grundare över hela världen att starta och driva hållbara företag och han sitter även med i en mängd olika entreprenörskaps- och innovationstävlingar, allt för att hjälpa nya, innovativa lösningar se dagens ljus.

Donnie SC Lygonis har arbetat professionellt som talare sen 2003 och hunnit med en hel del över hela världen, med föreläsningar från Colombia till Shanghai. Han är väldigt aktiv inom TEDx, där han bl a deltog i gruppen som arrangerade det första TEDx i Sverige och har sedan dess själv stått för 11 event samt talat på 5 andra TEDx event i Europa.

Det har även blivit medverkan i tre olika TV-serier om innovation; Idéfabriken på SVT, Uppfinnarna på TV4 och Meallions på rysk tv.

2015-16 tillbringade Donnie i Silicon Valley på uppdrag av Vinnova och Wallenbergstiftelsen där han var del i att starta den svenska verksamheten på Nordic Innovation House i Palo Alto.

Donnie pratar om hur man kan bli innovativ på riktigt, hur man byter DNA som bolag. Det handlar om ledarskap, kultur, arbetsmiljö, medarbetarskap samt en stor dos kreativitet, allt levererat med humor och kärlek.

Populära rubriker: Kickstarta er kreativitet | Byt företags-DNA och bli innovativa på riktigt | Att skapa och leda innovativa organisationer

Donnie SC Lygonis profilbild

Donnie SC Lygonis

Innovationsstrateg och Entreptrenör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: