Clara Henry bannerbild

Clara Henry - Talare

Programledare, komiker, författare & föreläsare

Clara Henry är programledaren, komikern, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som är en av Nordens allra största Youtubers med nästan 400 000 prenumeranter på sin kanal. Hon var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år. Clara är en van radiopratare i P3 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon även värd i Sommar i P1.

Clara Henry har skrivit boken “Ja jag har mens, hurså?”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube, med betoning på att få bort tabun kring att prata om mens öppet. Hösten 2018 gavs Claras andra bok ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet” ut.

Hösten 2017 testade Clara Henry standup för första gången och tillsammans med Cissi Wallin startade hon PK-Klubben på Södra Teatern i Stockholm. Hon medverkade även i stand up-showen ”Julbonanza på Scalateatern”.

 

Föreläsningen “Det är aldrig för sent att ge upp”

“Kasta dig ut!“, “Gå utanför din comfort zone!” och “Våga gå mot strömmen!” Känns slagorden bekanta? Clara Henry tycker om att göra motsatsen. Varför ska man utsätta sig för jobbiga situationer och potentiella misslyckanden, när man kan undvika dem till varje pris? “Det är aldrig för sent att ge upp” är en humoristisk föreläsning om vikten av att lära sig misslyckas. Om hjärnan, viljan och inte minst motviljan – och om hur Clara, som hatar utmaningar, lyckades springa ett lopp på nio mil.

 

Foto: Morgan Norman.

Boka en inspirerande föreläsning med Clara Henry hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Fem saker Sveriges 15-åringar lärt mig | Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet | Det är aldrig för sent att ge upp

Clara Henry profilbild

Clara Henry

Programledare, komiker, författare & föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: