Catarina Rolfsdotter bannerbild ny

Catarina Rolfsdotter-Jansson - Talare

Föreläsare, författare, programledare & moderator

Föreläsaren Catarina Rolfsdotter-Jansson har pratat om hållbarhet i Sverige och internationellt i 15 år.

Som talare har Catarina en stark närvaro, hon skapar engagemang och berör på djupet med sin kunskap. Hon har en fenomenal förmåga att blanda allvar och fakta med humor och är känd för sin förmåga att skräddarsy sina föreläsningar och hitta rätt ton till rätt målgrupp.  

Catarina har studerat och arbetat i USA och är mycket bekväm att föreläsa på engelska. Catarina höll exempelvis ett TEDx i oktober 2020, på Wageningen Universitet i Nederländerna, om hur vi alla kan bli klimathjältar och har bjudits in som keynote speaker på globala hållbarhetskonferenser i bl a Kuala Lumpur. 

Hon föreläser för offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle.

Catarina grundar sitt arbete på sin gedigna erfarenhet som journalist, alltid med hållbarhet i fokus. Hon föreläser om alla aspekter av hållbarhet, men har sitt starkaste engagemang inom klimatet. 

Utöver att föreläsa programleder hon och skriver böcker (12 till dags dato). Sedan september 2020 är hon ordförande i den oberoende tankesmedjan Global Utmaning som har rådgivande status till FN. 

Som fd programledare för SVT och numera som programledare för ”We Don’t Have Time’s” globala klimatsändningar (den senaste hade 10 miljoner tittare) och programmet ”Climate Action News One-on-One” som ses i 55 länder online, är hon mycket kameravan. 

Catarina har två av sina föreläsningar professionellt inspelade och föreläser sedan Covid-19 skapade mötesrestriktioner gärna online med efterföljande frågestund. Hon har en egen studio i Malmö med green screen.

Catarina Rolfsdotter-Jansson erbjuder tre föreläsningar som hon skräddarsyr utifrån kundens behov och förutsättningar. Hon bygger gärna in interaktivitet i sina föreläsningar.

2050: This is how we saved the world (finns inspelad på engelska)

En föreläsning som bygger på tekniken backcasting. Publiken får blunda och när de några sekunder senare öppnar ögonen befinner de sig i 2050. Catarina går igenom allt vi tillsammans gjort för att skapa en mer hållbar värld i en föreläsning med humor som skapar eftertanke och engagemang.

Klimatet: Hot, hopp & handling (finns inspelad på svenska)

En föreläsning om hur man hittar sitt engagemang för klimatet. Vad är det egentligen som står på spel?  Här använder Catarina sin erfarenhet som yogainstruktör och får deltagarna i en övning att reflektera över sina superkrafter.

Hållbar människa: Hur minskar vi glappet mellan våra värderingar och våra handlingar? Här ger Catarina exempel på men senaste beteendevetenskapliga forskningen och delar med sig av tekniker för att minska sin kognitiva dissonans. Hon berättar om the Inner Development Goals och hur vi kan använda dem för att leda oss själva och andra.

 

Utmärkelser: 

2021 blev Catarina Rolfsdotter-Jansson nummer 22 på Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste.

Catarina fick 2019 års Hederspris i Region Skåne för sitt 25 år långa engagemang för vår miljö, hon nominerades 2019 till ”Årets Moderator” och är Honorary Advisor till FN-affilierade ”NGO Committee on Sustainable Development – New York”.

Boka en inspirerande föreläsning med Catarina Rolfsdotter-Jansson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Framtidsspaning baklänges: 2050 - Så skapade vi en hållbar värd (2050 - This is how we saved the world) | Klimatet: Hot, Hopp & Handling (The Climate: Threat, Hope & Action) | Hållbar Människa (Sustainable life)

Catarina Rolfsdotter profilbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Föreläsare, författare, programledare & moderator

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: