Catarina Rolfsdotter bannerbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Föreläsare, författare, programledare, moderator och yogainstruktör

Catarina Rolfsdotter-Jansson är föreläsare, författare, programledare, moderator och yogainstruktör. Med 25 års erfarenhet och ett aldrig sinande engagemang inom miljö och klimat är Catarina en flitigt anlitad föreläsare i Sverige och även internationellt. Hon föreläser för offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle. Som talesperson för ”Föräldravrålet (Våra Barns Klimat)” och medgrundare till den internationella organisationen ”Our Kids´Climate”, är hon en frontperson för en hållbar framtid.

Som fd programledare för SVT och numera som programledare för ”We Don’t Have Time’s” globala klimatsändningar (den senaste hade 8 miljoner tittare) och programmet ”Climate Action News One-on-One” som ses i 55 länder online, är hon mycket kameravan. Hennes erfarenhet gör att hon är en utmärkt coach för andra deltagare inför ett event i hur de bäst agerar inför kameran.

Catarina har två av sina föreläsningar professionellt inspelade och föreläser sedan Covid-19 skapade mötesrestriktioner gärna online med efterföljande frågestund. Hon har en egen studio i Malmö med green screen.

Catarina fick 2019 års Hederspris i Region Skåne för sitt 25 år långa engagemang för vår miljö, hon nominerades 2019 till ”Årets Moderator” och är Honorary Advisor till FN-affilierade ”NGO Committee on Sustainable Development – New York”.

Som föreläsare har Catarina en stark närvaro, hon skapar engagemang och berör på djupet med sin kunskap och med sitt budskap om ”The Power of the Many” – att vi alla har en viktig roll att spela i omställningen mot en hållbar värld. Hon har studerat och arbetat i USA och är mycket bekväm att föreläsa på engelska.

Catarina erbjuder två föreläsningar och skräddarsyr utöver dessa föreläsningar utifrån kundens behov inom området hållbar utveckling.

2050: This is how we saved the world (finns inspelad på engelska)

En föreläsning som bygger på tekniken backcasting. Publiken får blunda och när de några sekunder senare öppnar ögonen befinner de sig i 2050. Catarina går igenom allt vi tillsammans gjort för att skapa en mer hållbar värld i en föreläsning med humor som skapar eftertanke och engagemang.

Klimatet: Hot, hopp & handling (finns inspelad på svenska)

En föreläsning om hur man hittar sitt engagemang för klimatet? Vad är det egentligen som står på spel?  Här använder Catarina sin erfarenhet som yogainstruktör och får deltagarna i en övning att reflektera över sina superkrafter.

Populära rubriker: Framtidsspaning baklänges: 2050 - Så skapade vi en hållbar värd (2050 - This is how we saved the world) | Klimatet: Hot, Hopp & Handling (The Climate: Threat, Hope & Action) | Hållbar Människa (Sustainable life)

Catarina Rolfsdotter profilbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Föreläsare, författare, programledare, moderator och yogainstruktör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen:

Miljö/Hållbarhet | Omvärld/framtid