Bo Eriksson bannerbild

Bo Eriksson - Talare

Författare och programledare

Bo Eriksson är docent i historia, författare, forskare, speaker och programledare på SVT. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, däribland Sturarna – makten, morden, missdåden (2017), Monster – en världshistoria om det skrämmande (2017) och Den svenska adelns historia (2011). År 2009 tilldelades han Hertig Karls pris, Sveriges största historiepris, för sina insatser i att sprida och popularisera historia till en bredare allmänhet. Han har också nominerats till Stora Pedagogikpriset på Stockholms universitet.

Bo Eriksson är en ofta anlitad gäst i olika poddar och driver också en egen: Cliopodden. I den samtalar han med olika gäster och författare om böcker och historia.

Bo Eriksson är dessutom historisk expert på SVT (SVT 1 och SVT 2) där han sitter med i redaktionen för Världens historia och väljer ut nya historiska dokumentärer. Han är också speaker för programmen.

Han har medverkat både som talare och moderator på Bok och biblioteksmässan i Göteborg och har överlag en mycket god vana att förmedla och prata om historia i all sin spännande bredd.

Boka en inspirerande föreläsning med Bo Eriksson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Monster och varför de alltid återkommer | Varför vi behöver historia och vad vi kan lära av den | Allt om kungar, drottningar och vanligt folk

Bo Eriksson profilbild

Bo Eriksson

Författare och programledare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: