Björn Sundin bannerbild

Björn Sundin - Talare

Författare, föreläsare, rådgivare

Björn Sundin är författare och rådgivare med inriktning på stadsutveckling, hållbarhet och mänsklig dumhet… Han var kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro 2011-2017 och ledde då arbetet med att öka bostadsbyggandet och snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. Att ta Örebro från 160 färdigställda bostäder 2010, till över 2000 färdiga bostäder 2017 krävde ledarskap, tydlighet och rejält arbete. I sin bok ”Samhällsbygge pågår” ger han sin bild av Örebros resa. Under åren som kommunalråd utsågs Örebro till Årets Friluftskommun (fyra gånger), Årets stadskärna, Årets miljöbästa kommun samt Årets Arkitekturkommun.

Björn Sundin har haft ledande politiska uppdrag i närmare tjugo år och har tidigare i livet jobbat som bland annat journalist, pressansvarig på TCO och förbundssekreterare på Vårdförbundet. Björn har en högskoleexamen inom kommunikation från Örebro Universitet, våren 2021 kom boken ”När alla blev experter”.

Boken ”När alla blev experter” handlar om hur vår stenåldershjärna har svårt att klara sig, om samhällelig placebo, om varför den som vet minst tror sig veta mest, om sömnbrist och hur vår civilisation hotas när vi inte är medvetna om hur vår hjärna lurar oss.

Björn Sundin föreläser om såväl attraktiva städer, ökat byggande som om hur korkat vi människor beter oss, vad det betyder för civilisationen.

Boka en inspirerande föreläsning med Björn Sundin hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Har vi alltid varit så här dumma? | Så här tänker de politiska partierna när de vill ha din röst | Kommunalt ledarskap - så förändrar du en stad | Varför är andra så korkade - och varför är det bara du som kör lagom fort? | Om samhällelig placebo och varför den som vet minst tror sig veta mest | Det går att bygga mer, billigare och bättre!

Björn Sundin profilbild

Björn Sundin

Författare, föreläsare, rådgivare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: