Åsa Melin MySpeaker bannerbild

Åsa Melin - Talare

Opinionsbildare inom kvinnohälsa

Åsa Melin arbetar med att sprida kunskap och medvetenhet kring övergångsåldern och kvinnlig hälsa på olika sätt. Mest känd är hon som grundare av Klimakteriepodden, idag en av Sveriges största podcasts på ämnet hälsa med över 2 miljoner nedladdningar och mer än 200 publicerade avsnitt. Åsa är också en uppskattad föredragshållare, moderator och representerar och för kvinnors talan i olika officiella sammanhang. Åsa är entreprenör och arbetar som rådgivare i flera bolag där fokus ligger på hälsa för kvinnor. Åsa Melin har tidigare arbetat både som anställd och drivit eget i resebranschen och inom dryckesindustrin, både i Sverige och utomlands.

Hur lever man som kvinna ett friskt liv länge? Hur påverkas vi fysiskt och psykiskt när fertiliteten går ner? Det handlar om livet 40+, och de ämnen som är intressanta och relevanta kring hälsa, livsstil och välmående. Intresset för kvinnohälsa startade när hon själv insåg hur mycket vi påverkas när vi börjar närma oss menopaus och klimakteriet.

I augusti 2017 kom första avsnittet av Klimakteriepodden. Tanken var att försöka presentera någon form av facit med lösningar till alla kvinnor för att minska kunskapaglappen, öka medvetenheten och framförallt undvika missförstånd, oro och onödigt lidande. Ett svar på Åsas egen frustration över att ämnet var svårt att greppa och behäftat med en förlegad syn på kvinnan och åldrandet. Men också insikten av att symptomen är så mångfacetterade och unika för varje kvinna.

I podcasten Klimakteriepodden intervjuar Åsa Melin intressanta och kunniga personer som har kunskap och erfarenhet av olika aspekter av klimakteriet. Vilka symptom ska man skall vara vaksam på, hur och när dessa bör och kan behandlas. Samtalen handlar om vad som händer i kvinnokroppen och varför, humörsvängningar, sex, för- och nackdelar med att ta hormoner, alternativmedicin, relationer, kost, motion och allt annat mellan himmel och jord som kan underlätta klimakteriet och göra livet lite skönare.

Kunskapen som Åsa tillskansat sig förmedlas med olika infallsvinklar och nivåer beroende på publik och sammanhang. Åsa är snabb, energisk och använder ofta sig själv och egna erfarenheter som exempel med en lagom portion humor och självdistans. En föreläsning kan vara bred och passa alla åhörare som gagnas av att förstå en kollega, sig själv, en partner eller vän. Eller smalare och direkt anpassad efter kvinnor i en viss ålder och ett specifikt tema.

Boka en inspirerande föreläsning med Åsa Melin hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Hjälp jag brinner | Kvinnohälsa 40+ | Livet under övergång | Den nya våren | Systerskap och förståelse | Vikt, näring och energi.

Åsa Melin_fotograf Caroline Eriksson

Åsa Melin

Opinionsbildare inom kvinnohälsa

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: