Åsa Caap Bannerbild

Åsa Caap - Talare

Intraprenör/Författare/Innovatör

Åsas föreläsningar riktar sig främst till bolag som vill lyckas med innovation och omställning. Trots att man har alla resurser och den kunskap som krävs, har stora bolag ofta svårt att ställa om samt att lyckas med att driva igenom kontroversiella och innovativa initiativ. Tyvärr leder det allt som oftast till att man blir omkörd av nykomlingar på marknaden. Nu är det viktigare än någonsin att storbolagen snabbt kan ställa om och tillvarata de möjligheter som kommer öppnas upp efter pandemin.

Intraprenörskap är en viktig ingrediens för ett bolag som vill vara snabbfotat och mer flexibelt och det kommer vara helt avgörande för att framtidssäkra ett storbolag idag. Intraprenörskap är lika viktigt för näringslivets och samhällets utveckling som entreprenörskap, för om storbolagen knäcker nöten för hur de framgångsrikt kan driva intraprenörskap så kommer hastigheten och precisionen för hur industrier innoverar mångdubblas.

Föreläsningarna innehåller bland annat:

  • Hur företag kan lyckas med omställning och innovativa initiativ
  • Varför det är viktigt att vara snabbfotad och kunna hantera kontroversiella projekt inne i organisationen
  • De vanligaste fallgroparna och utmaningarna
  • Hur man som storbolag på ett framgångsrikt sätt kan starta och driva disruptiva innovationsprojekt och startups, eller integrera en förvärvad startup
  • Praktisk vägledning för hur man skapar strukturer så att intraprenörskap kan samexistera med övrig verksamhet
  • Många roliga exempel från Åsas outtömliga källa av egna erfarenheter och misstag

 

Åsa Caap är en Stockholmsbaserad intraprenör, entreprenör, grundare och tidigare VD för Our/Vodka. Hon blev utnämnd till Årets Intraprenör 2015 och blev listad som en av världens 1000 mest kreativa businessmänniskor av amerikanska tidningen Fast Company 2016. 2017 listades hon på Market Weeks ”Vision 100” list samt EatBigFish’s lista ”Challengers to watch”. Hennes artiklar har blivit lovordade och delade av Richard Branson.

Åsa arbetade som Innovationschef på Pernod Ricard (världens näst största vin- & spritkoncern) när hon fann en öppning för ett nytt globalt varumärke, byggt på lokal relevans. Idén hade en affärsmodell som var väldigt olik hur branschen historiskt arbetat och upplevdes därför som extremt kontroversiell. Hon ägnade 2 år, vid sidan av sitt heltidsarbete, till att övertyga Pernod Ricard att investera i hennes idé och efter det drev hon Our/Vodka som en startup under koncernens paraply i 7 år. Under den tiden har hon bland annat byggt mikrodestillerier i storstäder som London, Los Angeles, Miami, Berlin och till sist, det första destilleriet på Manhattan på över 100år.

Hon har stor erfarenhet av internationella uppdrag som föreläsare, främst i USA men även runt om i Europa. Åsa Caap skräddarsyr även föreläsningar och workshops.

Åsa är sedan våran 2021 VD för Space, det digitala kulturhuset som precis öppnats vid Hötorget i Stockholm. 

Boka en inspirerande föreläsning med Åsa Caap hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker:  Hur kommer det sig att storbolag blir besegrade av rookies på sin egen planhalva – att de som sitter på all knowhow, alla resurser och allt försprång blir omkörda i innerfilen av nykomlingar som tycks komma från ingenstans?

Åsa Caap Profilbild

Åsa Caap

Intraprenör/Författare/Innovatör

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: