Anne-Marie Eklund Löwinder bannerbild

Anne-Marie Eklund Löwinder - Talare

CISO; IT- och informationssäkerhetsexpert; Internetkramare

Anne-Marie Eklund Löwinder är Chief Information Security Officer på Internetstiftelsen. Hon är rankad som en av Sveriges ledande experter på IT-säkerhet. 2013 var Anne-Marie den första svensken som valdes in i Internet Hall of Fame där hon hamnar i sällskap med bland annat internetpionjärer som Vint Cerf och Steve Crocker.

Hon är medlem i Kungliga Sveriges Akademi för Ingenjörsvetenskaper (IVA), Avsnitt XII, Informationsteknologi. Hon är också ledamot i styrelserna för Trafikverket, Institutet för rättsinformatik vid Stockholms universitet, (IRI), SSF Stöldskyddsföreningen och för IEDR, Irish Domain Registry. Hon är dessutom medlem i informationssäkerhetsrådet för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och i Digitaliseringsrådet.
Anne-Marie Eklund Löwinder är en av de få människorna i världen som har utsetts till en betrodd representant för internetsamfundet i rollen som kryptofficer där hon deltar i nyckelgenerering och signering med DNSSEC för internets rotzon efter att ha utsetts av den internationella organisationen ICANN (internet Corporation for Assigned Names and Numbers). Hon är också medlem i The Registry Services Technical Evaluation Panel (RSTEP), ett tekniskt team under ICANN:s GNSO (Generic Name Supporting Organization). RSTEP:s huvudansvar är att vid behov delta i teknisk utvärdering av system för nya generiska toppdomäner (gTLDs).

Anne-Marie Eklund Löwinder är en populär och ofta efterfrågad talare, och hon är också en ofta efterfrågad expert i offentliga utredningar om exempelvis frågor som rör digitalisering i samhället, Internetinfrastruktur och säkerhet, informationssäkerhetshantering och kultur. Hon svarar ofta på remisser om statliga utredningar inom samma område. Tidigare arbetsgivare inkluderar byrån för administrativ utveckling och den svenska IT-kommissionen. Anne-Marie Eklund Löwinder har en examen i systemvetenskap från Stockholms universitet.

Populära rubriker: Digitaliseringens möjligheter och tillkortakommanden, Säkerhetskultur byggs inte på en dag, Säkerhet i molnet, Sociala medier och informationssäkerhet, Identitet och integritet - en personlig fråga, Hoten mot internets infrastruktur, Säkerhet i domännamnssystemet, Nyckelhantering i dnssec, Personlig integritet i en digitaliserad värld

Anne-Marie Eklund Löwinder profilbild

Anne-Marie Eklund Löwinder

CISO; IT- och informationssäkerhetsexpert; Internetkramare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: