Ann Hellenius

Författare

Alltid relevant: nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld!

Med entusiasm och kunskap inspirerar Ann Hellenius dem hon möter och lyfter varje evenemang. Ann Hellenius beskrivs ofta som kongruent, det vill säga det hon tänker, säger och sedan faktiskt gör stämmer överens. Detta lyser även igenom i hennes inspirerande föreläsningar.

Hon älskar att inspirera inom ämnen som ledarskap, digitalisering, innovation, jämställdhet och hållbar förändring. Hur får du med dig dina medarbetare och din organisation på förändringarna som ni behöver göra?

Därför ska du boka en föreläsning med Ann Hellenius:
• Låt dig guidas in i digitaliserings värld med Ann Hellenius och lär dig allt om ledarskap, innovation och mångfald.
• Få konkreta verktyg för att bli en engagerad ledare och lyckas med ett värderingsstyrt och hållbart ledarskap.
• Få svar på frågor om vilka möjligheter digitaliseringen medför, vad som är viktigt att tänka på när det gäller säkerhet och integritet och hur du framgångsrikt driver utveckling i din organisation

Ann ger exempel och verktyg som känns inspirerande och lätta att använda. När man lyssnar på Ann får man en positiv känsla av att både vilja utveckla sig själv som människa och att utveckla ens organisation. Man får ökad förståelse för att driva utveckling i en digital värld och att det mänskliga blir ännu viktigare. Ann får det svåra att kännas hoppfullt och greppbart. Ann föreläser på ett mycket inspirerande sätt om bland annat digitalisering, innovation, jämställdhet, säkerhet, integritet och hållbar förändring. Hur blir man en framgångsrik ledare i den samtid präglad av digitalisering, artificiell intelligens och en exponentiell utveckling av data som just nu revolutionerar världen. Vissa organisationer och företag verkar konstant utvecklas utan att de anställda behöver jobbar ihjäl sig, medan andra känner sig mer och mer pressade. Varför känner så många att ”hjulen snurrar snabbare och snabbare”?
Ann har en bredd som gör att hon både kan föra resonemang kring förändringar i förutsättningar, megatrender, framtidsspaningar och ge konkreta tips i vardagen för att göra er organisation rustad för morgondagen. Ann Hellenius har lång erfarenhet av ledande roller både inom det privata näringslivet och i det offentliga. Hon har varit managementkonsult i London och Stockholm, entreprenör, VD och haft flera CIO uppdrag bland annat för Scandics Hotels, Stockholm stad och Bankgirot mf. Hon har gedigen styrelseerfarenhet och sitter som ledamot i styrelserna MSAB, Volvo Finans Bank och Synsam. Hon är sedan ett antal år sedan rådgivare till regeringen och sitter med i regeringens Digitaliseringsråd.

Alltid relevant: nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld
I vår släpper Ann Hellenius sin första bok. Boken handlar om vilka ledarskapsegenskaper som alltid gällt som bara blir viktigare i en snabbrörlig datadriven värld. Om vilka som blir mindre viktiga och vilka nya som kommer till? Hur kommer det sig att vissa ledare blir obsoleta i sitt sätt att leda och vad är nycklarna till att leda med framgång på ett sätt som både får individer och organisationen att hålla?
Ann Hellenius har belönats med flera prestigefyllda priser tex. European CIO of the year 2016, Vid CIO Awards 2017 utsågs hon till Årets CIO i Sverige, hon var nominerad till ”Årets ledare” av tidningen Chef 2018 och var 2019 med på Veckans affärers topp 12 ”Näringslivets mäktigaste kvinna- Tech”. Under hennes ledning utsågs Stockholm till ”Most innovative city of the year” 2016 och ”Årets digitaliseringskommun” 2017.

Ann anpassar sina föreläsningar efter era behov, och interagerar med åhörarna oavsett om det är inspiration på stora scener för många hundra personer, för ett mindre organisation eller för en avdelning eller ledningsgrupp

Populära rubriker: Ledarskap i en datadriven snabbrörlig värld- vad krävs för att lyckas?, Att utveckla hållbara organisationer och själv lyckas navigera i en snabbrörlig omvärld, 7 nycklar för ett hållbart ledarskap i en snabbrörlig datadriven värld, Alltid RELEVANT!- Nycklarna till framgångsrikt ledarskap i en snabbrörlig värld

Ann Hellenius profilbild

Ann Hellenius

Författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen:

Kommunikation | Kreativitet/innovation | Ledarskap | Mångfald/Inkludering | Miljö/Hållbarhet | Motivation/inspiration | Omvärld/framtid | Organisation | Teknik/digitalisering