Ann-Christine Ruuth bannerbild

Ann-Christine Ruuth - Talare

Inspirationsföreläsare

Ann-Christine Ruuth har arbetat många år som professionell föreläsare och rankades nyligen av EventEffect.se som en av landets 100 populäraste föreläsare. Hon har också blivit nominerad till Stora Talarpriset 2020. Hennes kunder är många och finns inom alla delar av samhället – polisen, landsting, kommuner, kyrkan, skolor, näringslivet.

Hon var kyrkoherde och kallades Åke. Det vållade stor uppståndelse när hon berättade att hon hädanefter hette Ann-Christine. Sedan 2014 har hon med stor humor och värme föreläst över hela landet om kön, könsnormer och vad det innebär att vara en transperson.

När Ann-Christine kom ut, eller blev sig själv, som hon föredrar att säga, möttes hon av en närmast kompakt tystnad. Det var inte många i kyrkan eller samhället i övrigt som visste något om transpersoner och att det kunde vara en präst blev för många en chock. För Ann-Christine blev det en ibland mycket mödosam resa där hon fick möta mångas fördomar och ifrågasättanden. Men också mycket respekt.

Ann-Christine har en unik erfarenhet av att leva i ”båda världarna”, både som man och som kvinna. Hon delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter och hjälper åhörarna att fundera vidare över sin egen identitet, vad det faktiskt innebär att vara människa och om de normer som styr våra liv.

Ann-Christine har en mycket personlig stil i sin föreläsning som präglas av värme och mycket humor. Åhörarna görs på olika sätt delaktiga och aktiva i föreläsningen och frågor och synpunkter välkomnas.

Hennes dotter skrev boken ”Min pappa Ann-Christine” som blev mycket uppmärksammad och ledde till att de båda hamnade hos Skavlan. Boken har gett upphov till filmen ”Min pappa Marianne” med Rolf Lassgård, Lena Endre och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna.

Boka Ann-Christine för en fortbildning med arbetslaget eller en öppen föreläsning där allmänheten inbjuds. Den kommer garanterat att ge upphov till många samtal och funderingar kring vad det innebär att vara människa. Och många breda leenden!

Boka en inspirerande föreläsning med Ann-Christine Ruuth hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Tänk om chefen är trans? | Man eller kvinna och allt däremellan | Från man till kvinna på 90 minuter. En personlig berättelse

Ann-Christine Ruuth profilbild

Ann-Christine Ruuth

Inspirationsföreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: