Ångestpodden bannerbild

Ångestpodden – Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg - Talare

Poddare, föreläsare och författare

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg har sedan 2015 drivit Ångestpodden – Sveriges största podcast om ångest, psykisk ohälsa och livets skavigheter. Duon föreläser flitigt runt om i hela Sverige för skolungdomar, högskolor, kommuner, politiker, företagare och myndigheter. Utöver sina föreläsningar modererar de även seminarium.

Föreläsningar och förslag på upplägg:

Förr eller senare känner du igen dig

Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om samtiden vi lever i idag. Bidrar den till ökad psykisk ohälsa? Vad är psykisk ohälsa, egentligen? Genom egna erfarenheter berättar Ida och Sofie hur det är att plötsligt drabbas av psykisk ohälsa, men också om hur det är att stå bredvid som anhörig eller vän. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Föreläsningen passar för både unga och vuxna. Ida och Sofie föreläser för såväl gymnasieelever, föräldrar och företag som för personer som på olika sätt arbetar med och för ungdomar, såsom kuratorer, poliser, fältgrupper, politiker, SKR m.fl. Självklart finns det också tid för frågestund efter föreläsningen!

Ångestpodden LIVE!

Ångestpodden LIVE innebär ett samtal mellan Ida och Sofie (med gäst om så önskas) – gärna där publiken är involverad – om psykisk ohälsa, ångest eller ett specifikt ämne som kunden önskar. Samtalet sänds inte ut i Ångestpoddens kanaler, utan materialet blir exklusivt för kunden. Om kunden vill kan samtalet spelas in och får sen spridas i kundens respektive kanaler med upplägg enligt överenskommelse.

Ångestpodden som moderatorer

Ida och Sofie kan anlitas att moderera. De har bl.a. modererat seminarium i Almedalen tillsammans med Fonden för psykisk hälsa och 1,6 miljonersklubben. Med stor kunskap i barn och ungas psykiska hälsa, egna erfarenheter och en angelägen vilja att förändra och förbättra leder Ida och Sofie både deltagare och publiken genom samtal, frågor och diskussioner på ett seriöst men samtidigt humoristiskt sätt.

Fotograf: Julius Hayes.

Boka en inspirerande föreläsning med Ångestpodden – Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Förr eller senare känner du igen dig

Ångestpodden profilbild

Ångestpodden – Ida Höckerstrand & Sofie Hallberg

Poddare, föreläsare och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: