Andreas och Pa bannerbild

Andreas Utterström & Pa Neumüller Åkerman - Talare

Kommunikationskonsulter

Alla har åsikter om media. Men de bygger ofta på missförstånd. Pa Neumüller Åkerman och Andreas Utterström, tidigare journalister, tar dig med in bakom kulisserna.

För det är där det mest spännande händer. Det har Pa och Andreas själva fått erfara.

Varför fick hon skulden för SVT:s haveri ”Zick Zack” 1988? Och hur kan han få stå i TV4 och kommentera Trump, helt utan relevanta meriter?

Jo, därför att medierna följer sina egna regler och har sin egen dramaturgi. När du förstår hur dessa fungerar blir du en smartare mediekonsument. Eller ett bättre intervjuobjekt, om du har en sådan roll. Oavsett vilket kommer Pa och Andreas att lära dig knepen som media, och de som ofta figurerar där, använder. Konkreta tips som du har stor nytta av i din vardag.

Pa Neumüller Åkerman arbetade i mediebranschen i Sverige och USA i 25 år. Hon var bland annat med och startade TV4. I dag är hon mediatränare och ledarskapsutvecklare.

Andreas Utterström jobbade som journalist i 15 år. I dag är han kommunikationskonsult, podcastproducent och kommenterar amerikansk politik i radio och tv.

Pa och Andreas erbjuder två föreläsningar.

Media – Så funkar det

En föreläsning för dig som vill lära dig hur medierna egentligen fungerar.

Varför blir vissa händelser stora nyheter och andra inte? Hur kommer det sig att medierna gör vissa till hjältar medan andra blir skurkar?
Pa och Andreas förklarar hur mediernas mallade berättande fungerar. Och varför det betyder att du ska läsa tidningen med andra ögon.

Dessutom får du veta hur både journalister och de som ofta intervjuas i medierna förbereder sig. Och hur du kan använda deras knep nästa gång du ska hålla en presentation på jobbet eller tal på ett bröllop.

I huvudet på en journalist

En föreläsning för dig som möter journalister i ditt jobb eller vill förstå hur kontakten med medierna fungerar i praktiken.

Många är rädda för journalister. Helt i onödan. 99,9 procent av alla intervjuer är harmlösa. Men du behöver förstå hur medierna jobbar och anpassa dig därefter. Då når du ut med ditt budskap.

Pa och Andreas berättar vad som finns i huvudet på en journalist och vad det betyder för dig som ska intervjuas. Du får konkreta tips som kan omsättas direkt. Allt från hur du tar fram ditt budskap till vikten av att klä dig rätt. Och får veta varför du alltid behöver ett ”panic kit” när du ska vara med i tv.

Boka en inspirerande föreläsning med Andreas Utterström & Pa Neumüller Åkerman hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Media – så funkar det, I huvudet på en journalist

Andreas och Pa profilbild

Andreas Utterström & Pa Neumüller Åkerman

Kommunikationskonsulter

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: