Anders Wallensten bannerbild. Foto: Stefan Tell

Anders Wallensten - Talare

Specialistläkare, forskare, epidemiolog och författare

Anders Wallensten är specialistläkare, forskare, epidemiolog och författare. Det är i egenskap av författare till boken ”Hälsogåtan” som han föreläser. Anders har lång erfarenhet av att ta fram, analysera, utvärdera och presentera vetenskaplig information och har bland annat föreläst vid universitet i både England och Sverige.

I sin podd ”Hälsogåtan” intervjuar Anders Wallensten intressanta och aktuella gäster för att reda ut och väcka nyfikenhet kring frågor som handlar om hur vi kan hålla oss så friska som möjligt. Att vi kan påverka vår hälsa genom vår livsstil är inget nytt, men det finns olika bud om vad som är det bästa sättet. I sin podd vill Anders vara en pålitlig och trygg röst och ge guidning i en tid då vi från skilda håll får många olika hälsobudskap.

Hälsogåtan – Varför är det så svårt att leva hälsosamt och vad är det som egentligen fungerar.

Anders Wallensten har privat ett stort intresse för hälsa och träning. I frustration över motsägelsefulla hälsoråd och ifrågasättande av sitt eget experimenterande med hälsotrender bestämde han sig att gå till botten med vad som verkligen spelar roll för hälsan. Ett sökande som tills slut mynnade ut i boken “Hälsogåtan – Evolution, forskning och 48 konkreta råd” utgiven 2020.

I sin föreläsning baserad på boken lär oss Anders Wallensten varför det kan vara så svårt att hålla sig till hälsosamma vanor, men framförallt vad man kan göra åt det. Med vetenskapligt och erfarenhetsmässigt välgrundade råd om vad som verkligen fungerar får du som åhörare matnyttig kunskap och redskap för att själv kunna ta välgrundade hälsobeslut och fällor att se upp med.

Jägare-samlare, blå zoner och vetenskapliga studier

För att svara på frågan om hur vi ska leva på bästa sätt för ett långt och friskt liv i vår moderna värld utgår Anders Wallensten från forskningen men tar oss också tillbaka till vårt ursprung och söker ledtrådar bland de som behåller sin hälsa upp i hög ålder. Vår vardag idag skiljer sig mycket från den som vi haft som jägare och samlare. Allt från mat till rörelsemönster, relationer, vår omgivning och sömnförutsättningar har ändrats drastiskt. Men inte vår kropp eller hjärna, och detta har stora konsekvenser för vår hälsa.

Hälsa är mycket mer än bara kost och motion. Att få bättre hälsa måste inte börja med att man ska ut i motionsspåret eller banta. Anders Wallenstens föreläsning går igenom hela paletten av faktorer som påverkar vårt fysiska och psykiska välmående inklusive relationer, tankar, vår omgivning och sömn utöver kunskap om hälsosam mat och rörelse.

Råd som verkligen fungerar

Här utlovas inga mirakelkurer, quick fix, sex-veckors träningsprogram, extremdieter eller exotiska superingredienser, men däremot kunskap om vilka relativt små förändringar du kan göra för att må bättre i stunden och över tid få stora hälsomässiga fördelar.

Boka en inspirerande föreläsning med Anders Wallensten hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Hälsogåtan - Varför är det så svårt att leva hälsosamt och vad är det som egentligen fungerar

Anders Wallensten profilbild. Foto: Stefan Tell

Anders Wallensten

Specialistläkare, forskare, epidemiolog och författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: