Anders Jansson bannerbild

Anders Jansson - Talare

Komiker & Föreläsare

Anders Jansson blev känd för det svenska folket genom sina populära karaktärer i humorprogrammet ”Hipp Hipp”. Där gjorde han bland annat de omtyckta figurerna Tiffany Persson, utrikeskorren Morgan Pålsson och Mike Higgins i ”Svenska för nybörjare”. Anders har också spelat det inte helt kompetenta kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson i SVT-serien ”Starke Man” och wannabe-katoliken Jan Samuelsson bredvid Johan Glans i TV4:s ”Halvvägs Till Himlen”.

Anders Jansson startade sin komikerkarriär i sällskap med Johan Wester, som lundaspexare och de skrev flera nya spex och karnevaler. Duon bildade också tillsammans med Claes Virdeborn humorgruppen Vulkteatern 1996 och hade framgångar i Lund med flera föreställningar. Tillsammans med Johan Wester har Anders också gjort humorshowerna ”500” och ”Köp mjölk. Skriv bok”.

År 2015 och 2016 gjorde Anders Jansson succé med sin första soloshow ”Kom In och Stäng Dörren” som spelades för fulla hus runt om i Sverige. Under 2019 och 2020 gjorde Anders ytterligare tre turnésvängar i Sverige med sin senaste hyllade soloföreställning ”Radikal Optimist”.

Han har även medverkat i flera radio och TV-sammanhang. År 2005 var Anders programvärd för Sommar i P1 och 2014 ledde han Melodifestivalen tillsammans med Nour El-Refai. I etern har han gjort flera bejublade besök i ”Morgonpasset i P3” och i podden ”Nördigt”. Han har varit programledare för Fotbollsgalan i TV4 två gånger,”Roliga Timmen” på SVT, ”Time Out” på TV4 och som sommarproffset Kroyf i ”Lingonligan” på TV3. Senast gjorde han SVT-serien ”Tiffany Persson Arbetstränar”, stod på scen med Robert Gustafsson i Oscars-revyn och hördes med Johan Wester i den egenproducerade podcasten ”Nyfikat”. Anders har även medverkat i fotbollsmagasinet ”Mellan Raderna” på Viaplay och Expressen samt ger inspirationsföreläsningar för företag.

Anders lägger helst sin fritid på innebandy, att läsa science fiction, spela spel eller heja på sitt kära Arsenal i engelska Premier League.

Aktuell föreläsning:

Föreläsningen ”Min Hjärna är Dum i Huvudet!” – En komisk föreläsning om vårt mest överskattade organ

Anders Jansson gör en humoristisk djupdykning in i kroppens mest fantastiska organ – hjärnan. Så om du satt och småsov under biologilektionen i skolan så får du nu en ny chans att förstå varför vi skrattar rakt ut när någon trillar omkull, hur det kommer sig att vissa människor är rädda för ost och vad det är som gör att vi människor är så lätta att hjärntvätta. Som vanligt när Anders Jansson tar sig an ett ämne så gör han det med hög igenkänning och många skratt.

Foto: Morgan Norman.

Boka en inspirerande föreläsning med Anders Jansson hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Regler Rutiner och Ritualer - En humorföreläsning | Min Hjärna är Dum i Huvudet!

Anders Jansson profilbild.

Anders Jansson

Komiker & Föreläsare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: