Alexandra Pascalidou bannerbild

Alexandra Pascalidou - Talare

Föreläsare, journalist, författare

Alexandra Pascalidou är en prisbelönt moderator och föreläsare, och har hela världen som sitt arbetsfält. Hon är journalist, programledare, författare, föreläsare, dramatiker, skådespelare och människorättsaktivist. Hon är en van föreläsare med stort engagemang och mycket hjärta på scen.

 

Aktuella föreläsningar med Alexandra Pascalidou:

Mammorna, makten och medierna

Med utgångspunkt i kritikerrosade och Augustnominerade boken Mammorna talar Alexandra för alla som behöver kraftsamla för att göra världen värdigare för flera.

Alexandra Pascalidou ger röst till dem som är början till allt – mammorna. De som sällan syns och hörs, men som i boken Mammorna är huvudrollsinnehavare. Med boken som grund väver Alexandra i sin föreläsning samman mammorna, makten och media från antikens misogyni till den globala #metoo-revolutionen. Om orten, våldet, den villkorslösa kärleken och konsten att göra människor till människor igen.

 

Mångfaldens magi, myspys och minor

Om mångfaldens luster, laster och lönsamhet. Om integrationens illusioner, segregationens söndring och assimilationens assymetrier. Om kosmopoliter, polyglotter, globetrotters, bindestrecksidentiteter i den gränslösa globaliseringens tidevarv. Om mångfalden som motor och enfaldens kostnader. Här får vi konkreta exempel på mångfaldens mervärde och förmåga att skapa klirr i kassan.

”Diversifiera eller dö” lyder en gammal devis som i dagens globaliserade värld är en förutsättning för framgång. Hur utnyttjar vi potential paketerad i andra former och färger? Hur går vi från ord till handling när det gäller hållbarhet, inkludering och mångfald? Hur gör vi demokratin till en meritokrati?

Alexandra som arbetat med mångfald i olika länder sedan 90-talet och intervjuat från BBC till New York Times på temat skräddarsyr en föreläsning som sår frön av förståelse, blottar fördomar och serverar lösningar.

 

MeToo – från hashtag till revolution

Som redaktör för en av världens första #MeToo-böcker, #me too – Så går vi vidare – Röster, redskap och råd, tar Alexandra Pascalidou med oss genom tusentals år av tystnader och tabun som bryts tack vare den kollektiva kvinnokraften. Från antikens diskriminerande demokrati till mytologins misogyni till samtida sexism.

Föreläsningens syfte är att synliggöra de osynliggjorda, inkludera de exkluderade och blottlägga uråldriga machomönster och myter. Under föreläsningen får vi ta del av vittnesmål, verktyg och råd för att göra jämställdhet och jämlikhet till mer än tomma ord.

 

Bli Ditt Bästa Jag

Om att bli den man innerst inne är. Om att mejsla fram sina särdrag, frigöra sin kreativitet och produktivitet och skapa mer liv i livet. Här lär vi oss klassresenärens knep och framgångsfinter och konsten att förvandla nackdelar till fördelar: ”Jag hade alla nackdelar som krävdes för att bli framgångsrik – arbetarklass, fattig förortsunge, skilsmässobarn, flicka, invandrare. Om jag låtit någon annan skriva mitt livsmanus hade det garanterat gått åt helvete. Nu blev jag min egen manusförfattare och regisserade det liv jag vill leva.”

 

Mångfald & Inkludering

Om konsten värdesätta varenda människa, om att pussla ihop potential och kompetenser och få företag, föreningar och verksamheter att växa och blomstra genom mångfald och inkludering. Den här föreläsningen är en skattkammare av konkreta tips och tricks. En entusiasmerande och stärkande resa från antikens Grekland till framtidens globala by.

 

Pascalidous Power Hour

Det här är ingen vanlig inspirationsföreläsning. Det är en resa där du får träffa den viktigaste personen i ditt liv – dig själv.

Följ med på en resa som lär ut konsten att krossa glastak, betongväggar och bromsklossar och vända varenda motgång till tillgång och framgång.

  • Självkänsla vs självförtroende
  • Våga – ingen minns en fegis
  • Vänd dina motgångar till styrkor
  • Det personliga varumärket/din persona – vem vill du vara?

 

Boka en inspirerande föreläsning med Alexandra Pascalidou hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Mammorna, makten och medierna | Pascalidous Power Hour | Mångfaldens magi, myspys och minor

Alexandra Pascalidou profilbild

Alexandra Pascalidou

Föreläsare, journalist, författare

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: