Alexander Ståhle bannerbild

Alexander Ståhle - Talare

Forskare och VD

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, fastigheter och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH, VD för arkitektkontoret Spacescape och grundare till Placetoplan. Han uppskattas för sitt roliga, lättsamma och pedagogiska sätt att berätta om hur vi kan utveckla framtidens städer och platser.

Ämnen
– Regioners och platsers attraktivitet
– Framtidsstudier och trendspaningar
– Stadsplanering för hållbar utveckling
– Trafik och hållbara transporter
– Fastighetsutveckling och placemaking
– Digitalisering och smarta städer
– Medborgardialog och inkludering

Alexander Ståhle är författare till boken Alla behöver närhet – Så blir framtidens städer – en omfattande framtidsstudie och trendanalys som beskriver hur framtidens städer och trafik kan se ut. På KTH har han forskat på hur städer och stadsplaner skapar attraktivitet, hållbarhet och rättvisa. Hans doktorsavhandling handlade om hur man kan bygga täta och gröna städer samtidigt. Nu driver han ett forskningsprojekt om framtidens smarta gator.
Spacescape, som han har drivit sedan 2008, har blivit ett av Sveriges ledande konsulter inom stadsutveckling. På Spacescape har han bland annat arbetat med projekt som Nya Slussen, Nya Kiruna, utvecklingsplaner för nya stadsdelar och analyser av bostadsmarknaden och bostadsbyggande i svenska städer.

Placetoplan är hans senaste start-up, en digital dialogplattform som skall hjälpa kommuner och fastighetsägare att få synpunkter på sina planer. Syftet är att öka demokratin och samtidigt göra det lättare för stadsplanerare att analysera allmänhetens synpunkter. Det är nästa steg i stadsplaneringens digitalisering.

Alexander Ståhle har föreläst i de flesta svenska och norska tätortskommuner, för de stora byggföretagen och fastighetsägarna samt på flera stora konferenser om hållbara städer och fastighetsutveckling.

Alexander Ståhle har tidigare varit dj med artistnamnet Stockholm Cyclo. Han bor idag i Stockholm med två barn utan bil.

Boka en inspirerande föreläsning med Alexander Ståhle hos oss på MySpeaker!

Populära rubriker: Så blir framtidens städer | Hållbar stadsutveckling | Big urban data och digitaliseringen

Alexander Ståhle profilbild

Alexander Ståhle

Forskare och VD

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: