Alexander Bard banner (1)

Alexander Bard - Talare

Keynote speaker

Alexander Bard är en svensk cyberfilosof, musikproducent, tv-stjärna och eftertraktad internationell talare. Han har skrivit fem böcker tillsammans med socialteoretikern Jan Söderqvist. De släppte Futuricatrilogin 2011, och de tre böckerna har blivit översatta till över 20 språk. I deras senaste bok ”Synteism: att skapa Gud i internetåldern” bjuder Bard och Söderqvist på engagerande iakttagelser, klarsynta tolkningar och ett pedagogiskt språk.

Alexander Bard har hållt i föreläsningar kring de filosofiska, sociologiska och ekonomiska effekterna av den digitala revolutionen sedan slutet på 1990-talet. Han studerade ekonomisk geografi på Handelshögskolan i Stockholm under 1980-talet, samtidigt som han blev framgångsrik musiker och producent. 1992 var han med och startade Stockholm Records, som fick stora framgångar med band som The Cardigans, A-Teens och Bards egna band, Army of Lovers. Stockholm Records såldes och integrerades senare med Universal Music 1998.

Det som utmärker hans föreläsningar är hans samtidsanalys och spännande inblick i framtiden. Genom att blanda ämnen som IT-samhället, filosofi och framtidsspaningar engagerar han publiken och utmanar den att tänka nytt. Nya kunskaper när det är som absolut bäst.

Populära rubriker: Internet och digitaliseringens påverkan | Den participatoriska tidsåldern är här | Paradigmskiftet från massmedia till interaktivitet | The Ethics of Interaktivitet – Den revolutionerande övergången från moral till en ny etik i nätverkssamhället

Alexander Bard

Keynote speaker

Boka en talare:

Vi återkommer till dig om din förfrågan så snabbt som möjligt!

Ämnen: