Mattias-Beijmo-bannerbild.jpg

Vårt digitala liv – En frukostföreläsning med Mattias Beijmo

Stort tack till dig som deltog på frukostföreläsningen med Mattias Beijmo!

Den 25 augusti 2022 bjöd MySpeaker i samarbete med Epicenter in till ett spännande frukostseminarium i internets tecken. Föreläsare var digitaliseringsexperten och författaren Mattias Beijmo. Mattias specialitet är att skära igenom de många lager som digitaliseringen innebär för oss människor och vissa oss vad som finns i kärnan. Han visar i sina föreläsningar både fördelar och nackdelar med att allt finns online, och ger konkreta råd om hur du som användare (och medborgare) kan agera för att värna ditt ”digitala liv”.

Mattias visade i sin föreläsning hur internet kan användas för att skapa och stötta nya demokratiska frizoner, men i en snabb handvändning också förstöra dessa. Han berättade om skillnader i information och desinformation, och visade med aktuella exempel hur olika aktörer använder sina sociala plattformar för att skapa sina egna narrativ.

Med spännande filosofiska resonemang närmade sig Mattias frågor som censur, frihet och tillit. Hur vill vi ha det? Vad kan vi göra för att inte hamna i en ohållbar situation där våra grundläggande friheter inte respekteras? Hur mycket av våra privatliv vill vi ska vara just privata?

Stort tack till den engagerade publiken och till Mattias Beijmo som bjöd på en spännande inblick i ett ämne som är både skrämmande och lockande.

Vill du boka en föreläsning med Mattias? Här kan du läsa mer om honom och göra en förfrågan.

Mattias Beijmo frukostföreläsning

Mer om Epicenter

Föreläsningen presenterades i samarbete med Epicenter. Är du nyfiken på att veta mer om Epicenter eller vill boka en rundvandring i deras lokaler? Hör av dig till oss så hjälper vi till att förmedla en kontakt!

Kommande frukostföreläsningar

Nästa spännande frukostföreläsning är med Renata Chlumska den 22 september kl. 08:00-09:00. Läs mer på hemsidan och anmäl dig här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!