Blogginlägg omslagsbild

Vad är seminarium?

Seminarium är ett begrepp som används i många delar av samhället. Men vad är ett seminarium och hur ska man tänka för att få det att skapa värde? Läs mer om det här!

Vad är ett seminarium på universitet?

Flera högskolor och universitet använder sig av seminarium inom utbildningarna. I detta fall definieras alltså seminarium som ett slags undervisningsform. I ett seminarium tillåts studenter att ta mer plats, så det passar utmärkt för att diskutera, problematisera och reflektera mer ingående över relevanta frågeställningar.

Vad är ett seminarium i arbetslivet och talarbranschen?

MySpeakers talarförmedling använder sig mycket av seminarium, men då mer som mötesform, både fysiskt och digitalt. Seminariet utgör då ett forum för diskussion om i princip vad som helst, men helst ett område som just ert företag vill utvecklas inom, och allra helst tillsammans med en för ämnet relevant talare.

Fyra tips för ett värdeskapande seminarium

  1. Presentera syftet med seminariet. Det må låta banalt, men att påpeka målet med sammankomsten gör det mycket lättare att hitta tillbaka till kärnan om deltagarna eventuellt skulle sväva alltför långt bort från ämnet.
  2. Ge och ta. Poängtera att seminarium handlar lika mycket om att delta med egna funderingar som att låta andra ta plats.
  3. Rätt ledare för rätt resultat.

Låt oss på talarbyrån MySpeaker hjälpa er med att hitta den moderator eller föreläsare som passar ert mål med seminariet. Välkommen att höra av dig och låt oss skapa förutsättningar för att förbättra era interna processer.

Kontakta oss!

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!