Studio programledare

Vad är en programledare?

Om man söker på ordet så kommer följande beskrivning först:

Programledare eller programvärd är en person som leder ett radioprogram eller TV-program. Programledaren presenterar programpunkter och inslag för tittarna/lyssnarna. Ibland är programledaren samtidigt reporter eller intervjuare. Programledare har ofta en bakgrund som journalist av något slag”.

Vi bokar och rekommenderar alltid moderatorer till större sammankomster med många innehållspunkter, samtal, Q&A, interna eller externa talare. Moderatorns roll är ovärderlig framförallt för den som ansvarar för eventet. Om eventet är digitalt så döps rollen om till programledare. 

Moderator eller programledare?

Vad är skillnaden? Jo, det är just formatet.

Det som blir A och O nu är att man har vana av digitala sändningar, helst från TV. Formatet påverkar hur man planerar och lägger upp innehållet. Miljön, kameravana framför scenvana, att veta hur man ska leda, stå och gå är värdefullt. Programledarens roll handlar om att ta oss tittare i handen och lotsa oss genom det vi ser, leda, beskriva och ställa de frågor som vi vill ha svar på.

Personer tar alltså moderator- eller konferencierrollen, med skillnaden att det genomförs i en studio och i stället för ögon – en kamera. I stället för talare på plats, digitala sändningar där talarna är på annan ort. Det verkar som små skillnader, men de blir betydande i matchningsprocessen. Bra är inte alltid rätt!

Vi på MySpeaker hjälper er att hitta rätt person till ert tillfälle, oavsett om det är digitalt, hybrid eller live. Vi vet vilka som går igenom kameran och vilka som gör sig bäst inför en livepublik.

Se några av våra moderatorer och programledare här.

Kontakta oss.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!