Vad är webinars

Vad är webinar?

Det senaste årtiondet har ordet “webinar”, även kallat “webinarie”, börjat användas allt mer. Men vad betyder det? Vad är webinar, egentligen?

Vad är ett webinar?

Ett webinar är ett slags digital sammankomst. Det kan handla om presentationer, föreläsningar eller seminarier som spelas in i förväg eller sänds live, för att deltagare ska kunna ta del av innehållet online, såväl på arbetsplatsen som hemifrån. Webinar kan dessutom användas till flera olika syften. Alltifrån utbildningswebinars till försäljnings- och marknadsföringswebinars är vanliga idag på likväl skolor och universitet som företag.

Webinar under coronapandemin

I skrivande stund är spridningen av covid-19 en verklighet som påverkar hela samhället. Därför har vi på MySpeaker, tillsammans med Berghs School of Communication och den högt uppskattade talaren och författaren Christina Stielli, skapat ett initiativ för att motivera och hjälpa över 1000 avgående gymnasiestudenter i Sverige. Detta kommer att ske genom åtta stycken livesända webinars, där Christina Stielli motiverar dem i den sista studietiden men även försöker hitta riktning för dem, i denna instabila tid.

Webinar med MySpeaker

Tack vare lång samlad erfarenhet kan vi på talarförmedlingen MySpeaker alltid ordna skräddarsydda lösningar för olika sorters organisationsutveckling. Hör av er till oss, så tar vi reda på vad vi kan göra för er med vårt nätverk av föreläsare, inspiratörer och moderatorer.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!