MySpeaker Sweden

Tunga namn bakom ny talarbyrå

Sedan mars månad har den nya talarbyrån MySpeaker funnits i Sverige. Byrån, som är marknadsledande i Finland, ska nu ta Sverige med storm.

MySpeaker har funnits i Finland i drygt ett år. Där är de marknadsledande. VD för bolaget är Johan Sjöstrand, som har 15 års erfarenhet från branschen. Han har varit VD för såväl Speakerforum i Finland som Talarforum i Sverige. Styrelseordförande Pär Lager, tidigare VD på Talarforum, har även jobbat som VD på Berghs School of Communication.

– Jag arbetar som Sverigechef och har med mig tre fantastiska personer som är senior account managers, Eva Rosenfeld, Stefan Cardell och Helena Årstein. Vi är ett dreamteam med stor kärlek till branschen och med en intention om att genom vår erfarenhet förbättra och höja kvaliteten på möten och konferenser, säger Nina Spegel och fortsätter:

– Vi har ett fantastiskt nätverk i alla tänkbara talare och moderatorer som vill jobba med oss. Utöver det ett nordiskt samarbete med en internationell talarbyrå och ett partnerskap med Nordic Business Forum gällande The Speaker Contest.

Smygstartade i februari

Redan i början av februari hade byrån en smygstart och i mars var de på plats. Sist in i gänget är marknads- och kommunikationschefen Linnea Håkansson, som närmast kommer från ledarskapsutbildningsföretaget Mindset.

Finns det något nytt i ert arbetssätt och affärsmodell?

– Vi är ett erfaret team som är handplockade för vår strävan att jobba långsiktigt med våra kunder. Att hjälpa snabbt, att säkerställa att även korta insatser i form av föreläsningar kopplas ihop med kundens övergripande affärsmål och strategi, säger Nina Spegel.

Inför starten i Sverige gjorde byrån en kvalitativ marknadsundersökning med djupintervjuer och en kvantitativ digital undersökning för att kartlägga kompetensbehoven i olika branscher.

– Våra slutsatser leder till bättre förståelse för vad kunder behöver och på så sätt kan vi arbeta proaktivt och leta efter intressanta talarprofiler som matchar aktuella utmaningar och behov av kompetens. I både Finland och Sverige har vi styrelseordföranden som också själva är talare, Andre Noel Chaker i Finland och Pär Lager i Sverige, säger Nina Spegel.

Samarbete med byrå i London

Nina Spegel berättar också att MySpeaker har ett nordiskt samarbete med en Londonbaserad talarbyrå, ett partnerskap med Nordic Business Forum. Byrån planerar också att genomföra något de kallar retorik retreats med sina talare.

– Vi strävar efter att vara den mest eftersökta arbetsplatsen i branschen, ha de nöjdaste kunderna och bäst relation till våra talare, säger Nina Spegel.

Vilka föreläsare jobbar ni med?

– Vi jobbar med alla de etablerade svenska talarna och är så glada för det fantastiska gensvar som vi fick när vi öppnade. Här är det säkrare att säga ingen nämnd ingen glömd. Några av talarna är; Stefan Hyttfors, Svante Randlert, Olof Röhlander, Elizabeth Kuylenstierna, Christina Stielli, Frida Boisen, Anna Bennich, Ari Riabacke, Per Naroskin, Robert Karjel, Mustafa Can, Tobias Karlsson, Pär Johansson, Christina Richardsson, Gustaf Josefsson, och Johan Ronnestam. Intressanta profiler som Märtha Rehnberg, Rebecka Carlsson, Jonas Eriksson, Gunnar Söderström, Shahrzad Kiavash, Johan Eriksson, Tobias Ahlin och Tobias Degsell, säger Nina Spegel och fortsätter:

– I och med vårt samarbete med CSA så har vi tillgång till spännande internationella namn som Simon Sinek, Randi Zuckerberg, Richard Branson och många spännande forskare från Harvard för att ge ett axplock.

Hur hanterar ni coronakrisen?

– Det första som vi gjorde var att ordna en corona-klausul där vi erbjuder våra kunder att flytta tillfället tolv månader framåt i tiden. Klausulen tryggar samtidigt våra talare, som ofta är egenföretagare, och möjliggör en del eller hela betalningen av arvodet innan genomförandet vid en framflyttning av ett evenemang, avslutar Nina Spegel.

 

Här finns orginalartikeln från Eventeffect.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!