Var är du påväg? Bannerbild

Föreläsningar i tiden – Om krisledning – Robert Karjel

Hur leder du i kris?

”I kris behövs mer än inspiration, det behövs förändring.”

På temat krisledning har föreläsaren ​Robert Karjel​ oerhört relevanta och fascinerande erfarenheter. Robert har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Han är van att krisleda under press, i extrema förhållanden.

Krisledning – att ta beslut under exceptionella förhållanden

Det förändringsledning i kris handlar om är att hantera osäkerheter, hos organisationen såväl som hos individen. Den utmaningen du ställs inför är med all sannolikhet helt ny för dig, vilket gör att erfarenheter att falla tillbaka på är begränsade. Hur ska du agera när omvärlden förändras, marknaden svänger och du ställs inför nya utmaningar? Hur undviker du att ledarskapet ”fryser”, och inte fastnar i rädslan att göra fel – istället för att göra någonting alls?

I Robert Karjels ​utbildning​ om krisledning får du verktyg och metoder att använda i dessa situationer.

Tre krisledningstips att starta med:

  • Definiera målet och ringa in det ”omöjliga” du ska uppnå. Försöka dela upp detta i hanterliga delar – och ta en del i taget.
  • Tappa inte fart i processen. Du kommer ställas inför många frågor som du inte har svar på, och då gäller det att inte bromsa de pågående processerna. Vi kanske inte vet exakt var vi ska, men håller vi rörelsen framåt så kommer bilden att klarna under tid.
  • Bygg den enskilda individens drivkraft, men glöm inte att använda gruppens erfarenheter. Den kollektiva intelligensen och erfarenheten är en viktig nyckel för att bygga självförtroende i både grupp och beslutsfattande.

En talare med reell erfarenhet av krisledning

Robert Karjel är en av få föredragshållare som har gått hela varvet, som har förmågan att koppla bred egen erfarenhet med allmänmänsklig reflexion. Det gör att upplevelser från så till synes udda miljöer som den bland pirater utanför Somalia eller i förhandlingar på högsta politiska nivå med Pentagon, också blir giltiga i helt andra sammanhang där förändring måste genomföras under kris och till synes svåruppnåeliga resultat uppnås.

Här kan du läsa mer om Robert Karjel​.
Här kan du läsa mer om hans utbildning i krisledning.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!