Digitala tips bannerbild

Hur gör du dina digitala möten roligare? – Beata Wickbom

Det digitala formatet ställer nya krav både på dig som mötesdeltagare, som århörare eller som personen framför kameran. I ett möte live känns det naturligt att bryta av för en kaffe, toapaus eller en stund för att hjärnan ska få absorbera det man hört. Men när det är med datorn i knät glöms de där pauserna gärna bort.

Med inspiration från den digitala moderatorn Beata Wickbom satte vi ihop lite tips att testa för att göra dina digitala möten mer engagerande och roliga.

5 användbara tips!

Här kommer fem tips att testa i ditt nästa digitala möte:

  1. Dela upp mötet i kortare pass (Beata tipsar om 7-minuterspass som lagom). Många fler personer kommer då synas i rutan och du får lite automatisk variation.
  2. Dela upp din presentation i dialoger med inbjudna gäster, typ experter, kollegor eller kunder/användare. En fördel med att köra online är att det är lätt att bjuda in till ett videomöte.
  3. Uppgradera din utrustning! Variera bakgrunden och miljön från där du sänder. Genom att skaffa en fristående webbkamera får du en bredare bild, och du kan använda blädderblock eller whiteboard i din presentation.
  4. Visa video under mötet. Det blir ett bra avbrott och någonting att inleda en diskussion kring. Använd chattfunktionen för att få igång ett samtal.
  5. Lägg in pauser med rörelse. Beata tipsar om att köra 3-minuters fuldans ihop 🙂 Våga bjuda på dig själv!

 

Vi på MySpeaker är vana att arbeta med digitala workshops och föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer om våra lösningar, vi har någonting för både den lilla och stora budgeten. Här kan du läsa mer.

Läs mer om Beata Wickbom här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!