Hur blir du en bra talare banner

Hur blir du en bra talare? Tre tips från talarbyrån MySpeaker

Hur blir du en föreläsare?

Här är tre handfasta tips från talarbyrån MySpeaker.

Drömmer du om att bli föreläsare? Det är många som drömmer om att få inspirera människor genom att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. MySpeaker är en ny och innovativ talarbyrå som möter massvis med populära talare och moderatorer, både i Sverige och internationellt.

Här är tre tips på hur du blir en riktigt bra föreläsare:

  1. Hur blir man föreläsare? Nischa dig!

Du vet säkert redan nu vad du allra helst vill föreläsa om. För att bli en flitigt anlitad föreläsare behöver du hitta din nisch och bygga ditt personliga varumärke. Du vill hitta ämnen där du kan bli ”top of mind” hos den publiken som vill lyssna till dig. Vad är dina expertkunskaper, och hur kan de göra skillnad för en individ eller en organisation?

  1. Hur blir man föreläsare? Utvärdera dig!

Att få feedback är A och O för att kunna utvecklas vidare. Gör det till en vana att alltid kontakta din arrangör eller kund för att få feedback. Hur var presentationsmaterialet? Hur rörde du dig på scen? Finns det andra saker med framträdandet som du kan förbättra? Vill du ha utvärderingar från publiken så skicka ut dessa som anonyma, så kan du vara säker på att du får ärlig feedback.

  1. Hur blir man en bra föreläsare? Inspireras!

Lär av mästarna! Lägg tid på att titta på andra föreläsare, live eller inspelat. Vad gillade du med just den personen? Använd knep från de du tycker är bäst, och lär av de som du inte gillar lika mycket. Låt dig inspireras med andra ord!

 

Vilka är vi? MySpeaker hjälper organisationer att hitta rätt talare eller moderator till rätt event. Vi har ett stort internationellt nätverk, och lång erfarenhet från alla typer av evenemang. Läs gärna mer om våra utbildningar också, du hittar mer information här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!