Christina frukostseminarium

Hur behåller vi motivationen nu då? – Christina Stielli

Christina Stielli liksom dundrar in i skärmen med ett kort smakprov av sin föreläsning om positiva och negativa attityder. Hur vi väljer våra tankar (även om det känns svårt), och hur den där lilla negativa kommentaren – “ja… nu kommer ju mörkret med” – faktiskt kan påverka hela arbetsdagen.

Morgonen den 5 oktober började dock med många skratt. Christina Stielli föreläste om motivation, självledarskap och arbetsglädje under och efter en pandemi. Alltid med sin underbara blandning av humor, allvar och konkreta verktyg.

Självledarskapet är viktigare än någonsin!

Pandemi-dvalan på ett och ett halvt år har gett oss en verklighet som ingen var beredd på. Vi har alla påverkats på olika sätt och påverkas fortfarande av en återgång där allt ska fungera friktionsfritt. Är det något vi lärt oss under den här tiden så är det att ett företags kultur är inte kopplat till kontoret, till någon afterwork eller en kickoff – självledarskapet är viktigare än någonting förr och kommer fortsätta att vara det även efter pandemin.

Christina delade med sig av tips för hur vi ska kunna finna motivationen, ändra våra tankemönster och fortsätta att må bra – också för att få våra verksamheter att fungera, våra team att bli bättre och få jobbet att bli lite roligare.

Ett av hennes tips är att vara medveten om den negativa dominansen som vår hjärna har by default. Vi är skapta för att upptäcka svårigheter, problematisera och göra riskkalkyler. Som Christina säger; ”Negativa tankar suger hjärnan upp som en Wettex-trasa, men positiva tankar är som en köttbulle i en teflonpanna”. Men! Hjärnan blir bra på det vi tränat på. Och vi kan träna på att tänka mer (inte bara) positivt än negativt.

Tack Christina för ett smakprov av din föreläsning och tack för dagens mindset! ☀️

Vill du boka Christina för en kick-off, en föreläsning eller ett event så är det bara att kontakta oss på MySpeaker, så ser vi till att ordna något riktigt bra för just er.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!