Team bloggbild

God kultur på jobbet – inte en självklarhet

Den senaste tiden har det rapporterats flitigt om arbetsmiljön och kulturen inom vissa branscher – spelbranschen inte minst. Trots känslan av att vi lever i en modern tid och ett relativt jämställt land, kan det på många sätt leva kvar en förlegad kultur av könsdiskriminering, vuxenmobbning eller trakasserier av olika slag.

Det krävs inte mycket för att skapa en otrygg stämning eller dålig arbetsmiljö – tyvärr är det tvärtom. En gliring, ett ord eller en felriktad kommentar kan upplevas som oskyldigt för den som kastar, men totalt fördärva den som tar emot.


God stämning kräver engagemang

Det krävs enormt mycket engagemang, resurser och tillit för att vända en dålig kultur. Kollegor ska våga prata om vad som händer, våga anmäla och chefer ska våga ta tag i problemen. Och som chef står du mitt i centrum av allt: du behöver klara av att möta kritik, höra på alla parter, starta utredningar och i värsta fall avskeda folk. Så vad är rätt sätt? Finns det taktiker, knep? Trick i boken, som man säger?

Arbetsmiljö och en bra kultur på jobbet är ständigt heta ämnen just eftersom vi ständigt förflyttar oss framåt. Vi strävar alla efter morgondagens arbetsplats där alla ska vara inkluderade – och det kräver hårt arbete (utöver det vanliga arbetet). Vill du ta del av en del knep, få dig en ögonöppnare eller utvecklas i den egna rollen på arbetet kan vi bland annat tipsa om dessa duktiga föreläsare:

Anders Rydell, Christina Stielli, Elizabeth Kuylenstierna, Ami Hemviken, Louise Bringselius, Mary Juusela, Oskar Henrikson, Alexandra Thomas, Charbel Gabro, Lisbet Duvringe, Johan Norén eller Gunnel Ryner.

De föreläser och håller seminarier om arbetsmiljö, kultur, jämställdhet på jobbet och hur du som chef kan stärka ditt team med lyhördhet och god stämning. Det är superviktigt att må bra på jobbet – för alla.

Om du vill är du välkommen att höra av dig och ta del av frukostseminarier eller digitala föreläsningar. Vill du sy ihop någonting eget – inte bara för dig utan för hela din arbetsplats – kan någon av våra Senior Account Managers hjälpa dig in i minsta detalj.

Kontakta oss på MySpeaker >>

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!