Trendspaningar horisont

En hållbar start

Nu sätter det igång, arbetet. Efter en sömnig och kanske lugnare jul än vanligt för de flesta behöver vi alla energi och påfyllning.
Hur gör vi, hur startar vi upp på bästa sätt? Kanske inte en kickstart och ingen rivstart men en hållbar start? Vad behöver just du, din grupp och din organisation för bästa möjliga start på året?

Vi jobbar med kunniga och inspirerande människor varje dag, och är superstolta över våra samarbeten med både talare och kunder.

Här kommer några aktuella tips på ämnen och föreläsare som vi märker är lite extra aktuella just nu.

 

Föreläsare inom personlig träning, hälsa och välmående

Det nya året känns som en nystart på många sätt. En möjlighet att börja på ny kula, utvärdera förra årets framgångar och ta nya tag inför det nya. Att träning och motion trendar är med andra ord inte så konstigt.

Gunnar Söderström – Mental tränare och naprapat

Gunnar är en energifylld talare med ett stort och varmt hjärta. Hans främsta syfte är att åhöraren ska lämna rummet med en bra känsla i magen men också med en känsla att ”jag kan lite mer”. Gunnar menar att en bra känsla leder till en bra prestation. Genom sina erfarenheter från idrottsvärlden, både som utövande triathlet och som mental tränare till Brynäs Hockeys A-lag, kan han visa hur mycket inställningen gör för det som ska åstadkommas.

Annelie Pompe – Äventyrare, guide och författare

“Tankarna påverkar allt vi gör”, menar Annelie. “Väldigt sällan kan vi styra över de yttre omständigheterna, men vi kan alltid välja att vara medveten om vilket förhållningssätt vi vill tackla dem med. Det handlar om attityd och inställning.”
Med hjälp av fantastiska bilder och filmklipp berättar hon om sina äventyr och väver samman dem med olika teman. Annelie drar gärna paralleller till självledarskap, passion, motivation, mod, rädslor och riskhantering, målfokusering och hur man mentalt tar sig igenom svåra omständigheter, förändringar och utmaningar. Hon varvar kunskap med personliga anekdoter och äventyr på ett äkta och naturligt sätt som trollbinder.

Lovisa ”Lofsan” Sandström – Personlig tränare och entreprenör

Lovisa Sandström är träningsexpert och entreprenör och har drygt 15 års erfarenhet som coach och personlig tränare. Låt Lovisa inspirera hela företaget med en skräddarsydd träningsupplevelse online.
Lovisa vill hjälpa människor att hitta en meningsfull vardag, full med rörelse och långsiktiga positiva resultat. Hon har skrivit ett flertal böcker om hälsa och föreläser gärna utifrån de teman hon berör, exempelvis ”Bli hälsoklok”, som inte bara berör träning och motion, utan också kost, livsstil och sömnvanor.

 

Föreläsare som talar om mental träning, ger pepp och inspiration

Det finns få saker som är så härliga som att höra en berättelse som berör, få tips på nya sätt att tänka och ha den där känslan att ”nu kör vi”. Att motivera och inspirera är också ett utmärkt sätt att starta ett nytt arbetsår. Här kommer några inspirerande tips, med olika infallsvinklar, beroende på vad det är som lockar eller behövs på just ert företag.

Shahrzad Kiavash – Paralympier och föreläsare

Shahrzad Kiavash var 28 år, frisk och lycklig när hon plötsligt insjuknade i en mycket ovanlig form av sepsis (blodförgiftning). Läkarna gav henne minimala chanser att överleva. Överleva gjorde hon mirakulöst nog, men på bekostnad av amputation av båda hennes underben. Med denna nya, bistra verklighet hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina superkrafter och upparbeta en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare. År 2015 genomförde hon, utan tidigare erfarenhet, ett olympiskt triathlon; 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser.

Shahrzad berättar en historia som kan tänkas vara tung och sorglig med humor, värme, allvar och glimten i ögat – Om att våga vara modig. Utöver inspiration, skratt och tårar utlovas också värdefulla nycklar, lärdomar och insikter som kan användas och appliceras av vem som helst.

Olof Röhlander – Författare och föreläsare

Olof är en av Sveriges mest anlitade inspirationsföreläsare kring ledarskap, arbetsglädje och motivation. Det är lätt att förstå varför. Han kombinerar erfarenhet, forskning och insikter på ett underhållande sätt, och ger praktiska tips och konkreta verktyg i sina föreläsningar. Olof kom under 2020 ut med sin nya bok, ”Motivationsrevolutionen” skriven ihop med psykologiforskaren Magnus Lindwall.

Björn Hedensjö – Psykolog

Många känner säkert igen Björn från podden ”Dumma människor” som har driver ihop med Lina Thomsgård. I podden diskuterar de myter, påståenden och vetenskap om det mänskliga psyket, och hur vi beter oss egentligen. Björn föreläser ofta om stress, sömn och förändringsprestationer. Björn bidrar med sin kunskap till ett mentalt helhetsperspektiv, och ger förslag på små förändringar som gör stor skillnad.

Kristina Paltén – Ultralöpare, coach och äventyrare

Kristina Paltén är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer, en av många imponerande prestationer hon gjort som ultralöpare. Det Kristina föreläser om är hur man skapar förutsättningar för att lyckas, om mod, rädsla, risken att misslyckas, mentala strategier, om hur extremt höga mål motiverar och engagerar både individen och organisationen. Hon delar med sig av kunskapen om hur man lockar fram den gränslösa potential som finns i varje människa och hur vi skapar team av sådana människor.

Anna Tebelius Bodin – Författare, utbildare och pedagog

Hur påverkar det oss att befinna oss i en pandemi och vad kan vi göra för att må så bra som möjligt under utmanande omständigheter? Hur skapar vi meningsfullhet och gemenskap när vi blir utan kollegor framför datorn i hemmet? Oavsett ämne som Anna berör, utgår hon ifrån hjärnan och relaterar beteenden, känslor och tankemönster tillbaka till hjärnans system. Det handlar om reaktioner, hur vi tänker eller lär, men också om våra möjligheter att påverka våra upplevelser. Anna knyter ihop kunskaperna om den analoga hjärnan med den digitala världen.

Anna Zetterberg – Prestations- och motivationskonsult

Hur skapar vi förutsättningar för en bättre arbetsplats med mindre stress? Anna visar hur vi genom att lära oss mer om vår hjärna kan lära oss att toppa vår prestationsförmåga, bli mer framgångsrika, känna oss nöjdare och må bättre. Hon föreläser bland annat om hur vi kan jobba smartare, förebygga stress och skapa en sund arbetsmiljö. Anna bidrar med en kunskapshöjande kick som boostar motivation till förändring och ger konstruktiva råd.

 

Föreläsare inom makroekonomiska perspektiv

Världsekonomin spinner snabbt och det påverkar oss alla på ett eller annat sätt. I pandemins spår finns ett extra stort behov att grotta ner sig i vad det betyder för vår ekonomi, vår organisation och vår bransch. Hur ser det ut framöver? Och vad kan vi lära av historien?

Alexandra Stråberg – Chefsekonom

Alexandra är en meriterad kommunikativ chefekonom med arbetslivserfarenhet inom en mängd olika branscher och verksamheter som Skanska, Svenskt Näringsliv och offentlig sektor. Oavsett vilket område man arbetar i är det globala perspektivet affärskritiskt: Håll koll utåt för att kunna agera inåt. Det Alexandra gör är att hon visar hur det som pågår globalt får nationella, regionala, lokala, affärskritiska och vardagliga effekter. Den kedjan är komplicerad men avgörande för att förstå och kunna agera inom den egna verksamheten. Alexandra är kunnig, pedagogisk och har förmågan att få med sig publiken, trots ett komplicerat ämnesval.

Lena Sellgren – Chefsekonom

Lena är chefekonom och analyschef på Business Sweden, Sveriges handels- och investeringsråd, med bakgrund från Nordea, Finansdepartementet och Konjunkturinstitutet. Hon har lång erfarenhet från omvärldsbevakning och ekonomisk analys. Lena deltar regelbundet i den offentliga debatten och media, och diskuterar bl.a. den globala ekonomiska utvecklingen och vad den betyder för de svenska företagen. Vad handeln och investeringarna innebär, i såväl i makro som mikrotermer. Lena Sellgren kan kliva in i många områden, hon sitter i många forum och har en bred verktygslåda att ösa ur. Lena får sin publik att lyfta blicken. Hon är duktig på att förklara komplicerade samband på ett förståeligt sätt och reder ut snåriga frågeställningar.

Fredrik Reinfeldt – Fd stadsminister och rådgivare

Fredrik blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden och hur det påverkar oss. Med sin erfarenhet som statsminister och ledare för flera stora organisationer, både nationella och internationella, har Fredrik Reinfeldt en bred insikt i många ämnen. Han gör gärna en aktuell omvärldsanalys vad som händer i vår värld just nu. Hur påverkar det oss och våra organisationer?

 

Föreläsningar för chefer och ledare

Ett nytt digitalt arbetssätt är bara en av många utmaningar som chefer och ledare har brottats med under 2020. Få en välbehövlig boost och nya perspektiv på ditt ledarskap. Hur kan du skapa samhörighet på arbetsplatsen även i digitala möten? Hur kan du använda dina ledarskapsförmågor för att skapa en arbetsplats där dina medarbetare trivs? Och hur leder bäst du i en pressad situation?

David Ståhlberg – Digital rådgivare

David vägleder dig till nyfikenhet, framtidstro och innovationsförmåga, och hjälper dig se potentialen i er verksamhet. Efter ledande roller på Google i Sverige och på Procter & Gamble arbetar David idag hands-on med ledare och ledningsgrupper som vill göra den snabba teknologiska utvecklingen till en möjlighet – för positiv påverkan i stort och för personlig utveckling. David har ständigt nya perspektiv och pulsen på de senaste trenderna. Men framförallt kommer han med verktyg och energi för att med enkla grepp vända vår komplexa värld av förändring till handling

Gustav Molnar – Entreprenör och futurist

Gustav brinner för ledarskap, engagemang och beteendevetenskap. Med inspiration, energi och en måttlig dos av underhållning delar Gustav Molnar med sig av forskning, konkreta tips och erfarenheter från organisationer och ledare som bemästrat konsten att odla värdeskapande arbetsplatser kantade av engagemang, produktivitet och innovationskraft i en digital värld där förändringstakten ökar. Han är en flitigt anlitad föreläsare inom områden såsom ”ledarskap på distans”, ”Arbetsplatsstrategier för en digital värld” och ”medarbetarskap i det digitala kontoret”.

Robert Karjel – Pilot och författare

Det finns få som har Roberts erfarenhet från ledarskap i pressade situationer. Han har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afghanistan, på uppdrag av FN och EU. Med spännande och konkreta exempel tar han med er på en resa till en situation där förändringsledning, teamwork och kommunikativt ledarskap är nycklar för att lyckas – och för att överleva.

Gabriella Ringvall – Förändringsledare och hjärnivrare

Gabriella föreläser och leder workshops om hjärnsmarta arbetssätt, om hjärnans behov och funktioner och hur det går att motverka stress och skapa hållbarhet. Hennes specialintresse är kring hur chefer och ledare kan lära sig neuroledarskap för en bättre och mänskligare arbetsmiljö och där kommunikativ förmåga på (reptil-)hjärnans villkor kan maximera trivsel och affärsnytta.

 

Föreläsare som gör framtidsspaningar och pratar trender

Låt oss börja det nya året med att kisa in i framtiden! Vad är det som väntar i form av teknisk utveckling? Hur kan vi mentalt förbereda oss för förändringarnas vindar, och hur påverkar utvecklingen oss människor? Allt detta och mycket mer finner du hos några skarpsynta berättare och föreläsare.

Andreas Ekström – Journalist och författare

Andreas är en av våra skickligaste och mest anlitade föreläsare. Han talar om tekniska frågor – men sällan om teknik, hans perspektiv är samhället och människorna. Andreas har en sällsynt förmåga att plocka upp aktuella trender och tendenser, att se in i framtiden i både ett längre och kortare perspektiv. Han engagerar, startar nya processer, väcker nya tankar och insikter om både nutid och framtid. Allt på ett ödmjukt och kunnigt sätt.

Per Naroskin – Psykolog, författare och spanare

Pers föreläsningar rör sig i spänningsfältet mellan arbetsliv och privatliv, medarbetare och ledare och mellan människa och teknik. Han visar på hur den snabba tekniska utvecklingen kan vara en utgångspunkt för att tydliggöra viktiga mänskliga värden. Per är välkänd som en frekvent deltagare i Spanarna i Sveriges Radios P1, och engagerar publiken med en nogrann avvägning mellan hjärtlig humor och största allvar.

Mustafa Can – Författare och journalist

Pandemin påminner människan om hur sköra vi är när naturen blåser på oss. Men kan den lära oss något om hur vi ska leva våra liv i ljuset av vår nyupptäckta sårbarhet som art? I Mustafas föreläsning ”Slösa aldrig bort en kris” tar han avstamp i tiden vi lever i för att reflektera kring hur kriser avslöjar något väsentligt om vårt samhälle men främst om våra relationer. En både personlig och poetisk, existentiell och jordnära föreläsning om hur Coronakrisen är den händelse i modern tid som mest konkret visar hur sammanlänkade vi människor är till varandra – oavsett avstånd, etnicitet, religion, ideologi, ålder, kön eller sexuell läggning. Om hopp, framtidstro och om hur människan är människa endast i kraft av en mängd beroendeförhållanden.

Anna Bennich – Psykolog och författare

Anna Bennich är en återkommande gäst på TV4 och skriver bland annat för DN:s insidan och för tidningen MåBra. Hon är en prisbelönt, ofta anlitad och uppskattad föreläsare eftersom hon på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt kan beskriva psykologisk kunskap så att det blir begripligt. I begreppet framtidsspaning talar Anna om hur vi upplever denna tid av förändring och kris, men också hur vi kan använda dessa insikter i framtiden. Det Anna gör allra bäst är att plocka upp de allra mest mänskliga känslorna och upplevelserna och sätta dessa i ett perspektiv.

Per Schlingmann – Entreprenör, rådgivare och författare

Hur tar du vara på möjligheterna som kommer med Corona-krisen? Per menar att vissa av förändringarna som följer, som kommer att bli beständiga, är att likna vid en tidsmaskin. Kampen mot viruset förflyttar oss med ett lappkast flera år fram i tiden, inte minst när det gäller digitalisering och hur globaliseringen utmanas. Andra effekter är mer pandemirelaterade, psykologiska och tillfälliga. Per är en av Sveriges främsta talare inom kommunikation, strategi och framtidsfrågor.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!