Kickoff picture

Digital kickoff?

Dags att planera höstens kickoff?

Gör den digital, live eller som en hybrid! Det finns många företag där medarbetarna har jobbat hemma i över ett år. Det lyfter helt nya frågor till dagordningen, om arbetsmiljö, arbetsplatsen, framtiden och såklart, det mänskliga mötet. Hur gör vi nu när vi ska ses live igen?

Mitt i allt detta finns frågan om uppstarten och kickoffen. Digitalt i år igen? Eller live med interna restriktioner? Eller en blandning av de båda? Många frågor – och många kreativa tillgängliga lösningar.

En kick-off ska skapa arbetsglädje, gemenskap och en ny lust att ta tag i kommande utmaningar. Det är ett tillfälle för företagsledningen att presentera och förankra värderingar och visioner inför det kommande året. En chans att arbeta i nya konstellationer, utbyta idéer och umgås.

Fyra punkter att tänka på:

  • Om ni ska köra live, hur skapar du en trygg miljö? Finns möjligheten till att Corona-testa medarbetare innan evenemanget? Kan det ske utomhus med avstånd, eller i mindre grupper? Rekommendationer och världsläge kan ändras, så var beredd på att vara snabbfotad kring de lösningar du har valt och ha en plan B.
  • Den röda tråden i evenemanget är viktigare än någonsin. Detta gäller speciellt vid hybridmöten. Anlita gärna en moderator eller programledare med digital vana som kan hålla ihop programmet – Speciellt om det är hybrid-event. Att underhålla både livegäster och åhörare via länk är en utmaning och då kan en expert göra stor skillnad.
  • Var tydlig med vilket engagemang du som arrangör, eller chef, förväntar dig från deltagarna på kickoffen. Blandningen av format gör att det är extra viktigt att alla deltagare (live och digitalt) vet vad de ska göra och vad som förväntas.
  • Kom ihåg att en kickoff också behöver tid för umgänge och kravlösa inslag, även om det sker digitalt. Frågesporter, kareoke, danstävlingar, matlagning – det finns massor att göra, även på distans.

 

Vi hjälper kunder med alla möjliga arrangemang och upplägg, och har många bra samarbetspartners och kontakter för att ni ska kunna skapa en så bra och givande kickoff som möjligt.

Kontakta oss här.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!