Hälsa banner 2

Aktuella ämnen: Hälsa, träning och välmående

Nu märker vi en tydlig ökning på sökningar kring hälsa, välmående och välbefinnande. Från träningsscheman till bot för tennisarmbåge, från hjärnhälsa och bättre minne till billiga hemmagym. Att erbjuda sin personal och sina medarbetare en hälsosam miljö även när den är på hemmakontoret är en aktuell fråga som berör såväl chefer som medarbetare.

Fysisk och psykiskt välmående

Kanske har pandemin ökat vårt medvetande kring det egna välmåendet och de positiva effekter en god hälsa har. Diskussionen har breddats och handlar nu inte bara om rutor på magen utan lika mycket om en hållbar psykisk hälsa, effekterna av ensamhet och hur märkbara effekterna blir när vår vardagsrörelse påverkas. Många av oss berördes och imponerades av Simon Biles i de Olympiska spelen – att värdesätta sitt psykiska mående framför de inre och yttre prestationskraven är en utmaning många kan känna igen sig i (även om det sällan handlar om OS-medaljer). Händelser och personer som genom sitt agerande öppnar för samtal och nya perspektiv.

Aktuella föreläsare inom hälsa, välmående och träning

Många av våra mest populära föreläsare inom kategorin hälsa kokar ner de höga ambitionerna till konkreta handlingsplaner. Det handlar inte om att vara bäst eller göra mest – det handlar om att hitta en hälsosam och personlig nivå, oavsett om det gäller CrossFit, löpning eller mindfullness. Att komma igång, att sätta rimliga mål och ha lagom med förväntningar på sig själv. Få ihop huvudet och kroppen så att de funkar bra ihop helt enkelt.

Några namn att inspireras av inom ämnet är: 

  • Anders Hansen – Inte bara känd som författare och från sina otaliga TV- och radioprogram utan också som en superpopulär föreläsare. Anders utgår från sin forskning kring rörelse och hjärnan, om minnet, hjärnkapacitet och att skapa en ökad förmåga att tänka kreativt. Med en aktiv livsstil mår nämligen också hjärnan bättre, på alla sätt.
  • Leila Söderholm – Välkänd profil från bland annat TV4:as Nyhetsmorgon är Leila en träningsinspiratör som tar känslan av ”men åååh va jobbigt” och vänder den till någonting positivt och konkret. Leilas föreläsningar kan utformas på många olika sätt, med ett fokus som passar just ert företag.
  • Gunnar Söderström – Mental tränare, naprapat och tidigare triathlet. Ett energiknippe som tänder en gnista som räcker långt efter föreläsningen är över. Varvar fakta med inspiration och personliga erfarenheter från både privat- som yrkesliv. Kan fokusera både på den mentala aspekten såväl som ge tips på stretching efter en dag framför datorn.
  • Anna Bennich – Psykolog och författare som bland annat syns på DN:s Insidan och i TV4 där hon ger relationsråd. Anna har i sina böcker och föreläsningar fokuserat speciellt på frågan om ensamhet och de psykologiska effekter det får. Anna Bennich föreläser om svåra ämnen med värme, humor och goda råd.
  • Anders Wallensten – Specialistläkare, forskare, författare och epidemilog. Under pandemiåret 2020 blev han ett välkänt ansikte från Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferenser. Anders släppte sin bok ”Hälsogåtan – Varför är det så svårt att leva hälsosamt och vad är det som egentligen fungerar” 2020 där han gör upp med motsägelsefulla hälsoråd och trender med hjälp av vetenskap och aktuell forskning. Föreläser utifrån boken.

Kontakta oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!